Volledig scherm
Er is vandaag een reclamebord verschenen in Rome, vlakbij het Sint-Pietersplein in Vaticaanstad, met daarop een varkensgezicht en de tekst 'Ik ben iemand, niet iets. Kies deze vastentijd voor vegan'. De campagne is door PETA gelanceerd om iedereen ertoe aan te zetten vegan te worden gedurende de vastentijd en zo dieren te helpen, het milieu te beschermen en gezond te worden. © PETA

'Jezus zou geschokt zijn door moderne voedingsindustrie'

Als Jezus vandaag had geleefd, zou hij waarschijnlijk geschokt zijn door de hedendaagse intensieve voedingsindustrie. Dat zegt dierenbeschermingsorganisatie PETA bij de aftrap van een speciale vastenactie.

De organisatie roept vleeseters op achter elk stuk vlees 'het individu te zien'. Waarschijnlijk in een poging zo dicht mogelijk bij Jezus te komen plaatste PETA rond het Vaticaan borden waarop een varken zegt: 'Ik ben iemand, niet iets. Kies deze vastentijd voor vegan'.

Door van iedereen in elk geval gedurende de vastentijd een veganist te maken wil PETA dieren helpen, het milieu beschermen en mensen gezonder maken. ,,Varkens, koeien, schapen en kippen verschillen niet van mensen wat betreft het voelen van pijn en angst en het waarderen van hun leven'', zegt Mimi Bekhechi van PETA.

Volgens de organisatie worden dieren in de huidige voedingsindustrie stelselmatig mishandeld. ,,De kelen van kippen en kalkoenen worden opengesneden terwijl ze nog bij bewustzijn zijn, vissen worden levend opengesneden of achtergelaten om te stikken op het dek van vissersboten en kalveren worden binnen enkele uren na de geboorte weggenomen van hun moeders zodat de melk die de natuur voor hen heeft bedoeld door mensen kan worden geconsumeerd.''