Volledig scherm
PREMIUM
© Hollandse Hoogte / Ivo van der Bent

Johan Derksen voelt zich koning te rijk in Drenthe

Het is een eind rijden naar het westen, maar Johan Derksen heeft nog geen seconde spijt gehad van zijn verhuizing naar Drenthe. ,,Alleen in Grolloo kan ik al kiezen uit vier bossen.''

Telkens als Johan Derksen in Hilversum in de auto stapt, krijgt hij opmerkingen. ,,Ga je weer terug naar de rimboe, vragen ze dan."

Derksen, tv-persoonlijkheid en oud-voetballer, laat ze maar praten. Maar tegelijk denkt hij: kom toch gewoon een keer kijken. ,,Die mensen worden niet geremd door enige kennis van zaken. Het is die rare mentaliteit van mensen in de Randstad, dat alles daarbuiten achtergebleven gebied is. Onzin! Ik zal je vertellen: ik heb nog geen seconde spijt gehad sinds ik naar Drenthe verhuisd ben. Ik mis hier niets wat ik daar wel had."

Deze zomer verruilde hij Oudewater (provincie Utrecht) voor Grolloo, het Drentse dorpje waar hij vroeger woonde. Het dorpje ook waar de legendarische bluesrockband Cuby + Blizzards zijn wieg had, de band waarvan Derksen nog een tijd manager was.

  1. De niet te stuiten opmars van Farmers Defence Force: ‘Ze moeten naar ons luisteren’
    PREMIUM

    De niet te stuiten opmars van Farmers Defence Force: ‘Ze moeten naar ons luisteren’

    Voor veel boeren is de geest uit de fles. Geholpen door de acties in de provincies trekken woensdag duizenden agrariërs en medestanders richting RIVM en het Binnenhof in Den Haag om weer aandacht te vragen voor het stikstofbeleid dat in hun ogen niet deugt. Aan de wieg van het protest staat Farmers Defence Force, een jonge beweging die onstuimig groeit en weigert water bij de wijn te doen. Maar er klinkt ook (interne) kritiek op de werkwijze van het nieuwe ‘boerenleger’. ,,We moeten onze hand niet overspelen.’’