Volledig scherm
Karel van Eerd. © van Assendelft Fotografie

Jumbo-familie keert 40 miljoen euro uit aan zichzelf

De familie Van Eerd, eigenaar van supermarktketen Jumbo, heeft veertig miljoen euro van de winst van het concern aan zichzelf uitgekeerd. Dat bedrag is een verdubbeling van de uitkering over het jaar 2016. Het geld is verdeeld over Karel van Eerd en zijn kinderen Colette, Monique en Frits.

De dividenduitkering staat omschreven in het jaarverslag over 2017 dat vandaag is gepubliceerd.  Uit dat jaarverslag blijkt dat het bedrijf fors is gegroeid in omzet, aantal medewerkers en winst. 

Hebben en houwen

Volgens financieel topman Ton van Veen is nu de tijd gekomen dat ook de familie daarvan profiteert. ,,Zij hebben hun hele hebben en houwen in dit bedrijf gestoken en er veel in geïnvesteerd en net zoals bij alle andere goedlopende bedrijven is het dan volstrekt normaal dat zij er ook van profiteren wanneer het goed gaat."

Afgelopen jaar was Jumbo, dat eerder deze maand nog een groot deel van de Emte-winkels van Sligro overnam, succesvol. De omzet van Jumbo  kwam afgelopen jaar uit op 7 miljard euro. Ook de nettowinst zat in de lift en kwam uit op 156 miljoen euro.