ANP XTRA
Volledig scherm
© ANP XTRA

Jumbo houdt vast aan een eigen regeling voor personeel, maar wat levert dat eigenlijk op?

Het houdt de gemoederen flink bezig bij de distributiecentra van Jumbo: de werkgever schoof de vakbonden opzij en zette een eigen regeling (avr) voor het personeel op. Ruim 80 procent van de 5000 medewerkers heeft al getekend. Om de rest over de streep te trekken, heeft Jumbo iets nieuws bedacht: medewerkers die nog niet getekend hebben, krijgen met terugwerkende kracht een loonsverhoging van 2,5 procent, mits ze tekenen bij het kruisje. Schande, vinden de vakbonden. Maar is dat echt zo? Zes vragen over de avr. 

 1. Directie wil dat rust terugkeert: ‘generaal pardon’ voor opstandig personeel Jumbo

  Directie wil dat rust terugkeert: ‘generaal pardon’ voor opstandig personeel Jumbo

  De ondernemingsraden en directie van supermarktketen Jumbo proberen met een ‘generaal pardon-regeling’ de rust te laten terugkeren op de werkvloer van de distributiecentra. De regeling houdt in dat distributiemedewerkers die de arbeidsvoorwaardenregeling(avr) alsnog steunen, met terugwerkende kracht de gemiste loonsverhogingen krijgen uitbetaald. De vakbonden zijn verbaasd en gepikeerd over de actie.
 2. Woede personeel Jumbo over arbeidsvoorwaarden neemt toe: ze nemen ons niet serieus
  Update

  Woede personeel Jumbo over arbeids­voor­waar­den neemt toe: ze nemen ons niet serieus

  De onrust op de werkvloer van de distributiecentra van Jumbo neemt verder toe. Inmiddels hebben 600 van de 3000 distributiemedewerkers hun vertrouwen opgezegd in zowel de eigen ondernemingsraad (OR Supply Chain) als de centrale ondernemingsraad (COR). Jumbo wijst met een beschuldigende vinger naar vakbond FNV en meldt dat personeel onder druk wordt gezet om een handtekening te zetten tegen de afgesloten arbeidsvoorwaardenregeling (avr).