Volledig scherm
©ARCHIEFFOTO ANP © anp

Kerst verpest door bedorven kalkoen AH

Tientallen klanten zijn diep teleurgesteld over de kalkoen die zij voor de kerstdagen hadden gekocht bij Albert Heijn. Bedorven, penetrante lucht, donkere vlekken. Sommigen van hen kregen zelfs last van maag en darmen.

'Bij het uitpakken van de kalkoen uit de folie kwam ons een onaangename lucht tegemoet,' meldt Piet van de Dool. 'De rugzijde van de kalkoen was helemaal donkerblauw, bijna zwart. Desondanks hebben we de kalkoen gevuld met de vulling ruim drie uur in de oven gebraden. Toen we de kalkoen eerste kerstdag wilden eten, kwam weer een onaangename lucht van de kalkoen en met de wetenschap van de donkere plekken en de stank bij het uitpakken, hebben wij besloten de kalkoen in kliko te gooien en niet het risico van een voedselvergiftiging te nemen. Dit is een zeer onaangename ervaring en heeft het kerstdiner volledig verpest.'

AH-kalkoen 'verrot'
Op klachtensite klacht.nl noemen klanten de AH-kalkoen 'verrot', 'in behoorlijke staat van ontbinding' en 'smerig'. Albert Heijn geeft geld terug als een klant niet tevreden is over het product of een vervangend product.

'Zeker met de feestdagen is het vervelend als zoiets gebeurt,' zegt Rianne van der Sar van Albert Heijn. Er zijn enkele tientallen klachten gemeld, zegt de AH-woordvoerster. De grootgrutter kijkt of er iets is misgegaan.

Lees meer in het AD vandaag