Een nabestaande van een van de slachtoffers van de ramp met textielfabriek Rana Plaza in Bangladesh, 100 dagen nadat op 24 april 2013 ruim 1100 werknemers om het leven kwamen.
Volledig scherm
Een nabestaande van een van de slachtoffers van de ramp met textielfabriek Rana Plaza in Bangladesh, 100 dagen nadat op 24 april 2013 ruim 1100 werknemers om het leven kwamen. © afp

Kledingbranche strijdt tegen kinderarbeid met 'speciaal convenant'

De Nederlandse kledingsector bindt de strijd aan met kinderarbeid, slechte werkomstandigheden en laag loon in landen als Bangladesh. De overheid sluit woensdag samen met branche, vakbonden en organisaties het textielconvenant. Voortaan volgen winkels hun T-shirts van de katoenpluk tot het schap.

  1. Rijssen-Holten meest MKB-vriendelijke gemeente: ‘Krijgen regelmatig vraag wat ons geheim is’
    PREMIUM

    Rijs­sen-Hol­ten meest MKB-vriendelij­ke gemeente: ‘Krijgen regelmatig vraag wat ons geheim is’

    Vooral grote steden hebben het afgelopen jaar meer oog gehad voor hun lokale ondernemers. Zeker sinds de corona-uitbraak communiceren gemeentebesturen beter met het midden- en kleinbedrijf (mkb). Dat blijkt uit de verkiezing van meest MKB-vriendelijke gemeente van Nederland. Een verkiezing die trouwens niet door een grote stad, maar voor de derde keer op rij werd gewonnen door Rijssen-Holten.