Een nabestaande van een van de slachtoffers van de ramp met textielfabriek Rana Plaza in Bangladesh, 100 dagen nadat op 24 april 2013 ruim 1100 werknemers om het leven kwamen.
Volledig scherm
Een nabestaande van een van de slachtoffers van de ramp met textielfabriek Rana Plaza in Bangladesh, 100 dagen nadat op 24 april 2013 ruim 1100 werknemers om het leven kwamen. © afp

Kledingbranche strijdt tegen kinderarbeid met 'speciaal convenant'

De Nederlandse kledingsector bindt de strijd aan met kinderarbeid, slechte werkomstandigheden en laag loon in landen als Bangladesh. De overheid sluit woensdag samen met branche, vakbonden en organisaties het textielconvenant. Voortaan volgen winkels hun T-shirts van de katoenpluk tot het schap.

  1. Milieuorganisaties: Shell negeert klimaatvonnis met investeringen in olie en gas

    Milieuorga­ni­sa­ties: Shell negeert klimaatvon­nis met investerin­gen in olie en gas

    Hoewel Shell door de rechter is veroordeeld tot ambitieuzer klimaatbeleid, investeert het bedrijf nog volop in fossiele brandstoffen. Milieudefensie en Oil Change International stellen dat het bedrijf daarmee ,,het klimaatvonnis negeert”. In een rapport becijferen ze dat tien olie- en gasprojecten waarin Shell heeft besloten te investeren sinds het vonnis zullen leiden tot 325 miljoen ton extra CO2-uitstoot. Dat is ongeveer twee keer zoveel als de uitstoot van heel Nederland in een jaar tijd.