Volledig scherm
© ANP

KLM vraagt personeel af te zien van staking

KLM doet een klemmend beroep op het cabinepersoneel dat is aangesloten bij vakbond VNC om vrijdag af te zien van een staking. Volgens de luchtvaartmaatschappij staat het bedrijf door het barre weer van de afgelopen dagen voor extra 'operationele uitdagingen'.

De storm van woensdag schopte de dienstverlening van KLM al zodanig in de war dat het met vertragingen en annuleringen te kampen had. Het is de luchtvaartmaatschappij nu alles aan gelegen om de dienstverlening weer volledig volgens de planning te krijgen. Eventuele acties zouden tot verdere vertragingen kunnen leiden, vreest KLM.

Cabinepersoneel van KLM dreigde afgelopen zondag om op vrijdag een werkonderbreking van een uur te houden. Het plan is dat de stewardessen, stewards en pursers voor iedere vlucht die vanaf Schiphol vertrekt een uur het werk neerleggen. Na dat uur gaan ze naar de gate en daardoor kunnen vluchten dus pas een uur later dan gepland vertrekken.

Hiermee wil VNC de luchtvaartmaatschappij dwingen om cao-onderhandelingen te hervatten. KLM bestempelde de mogelijke acties als 'onbegrijpelijk en onverstandig'.