Kolencentrale totaal overvallen door kabinetsbesluit: ‘Een belletje was handig geweest’

met videoHet gaat nog minstens vier weken duren voordat de Nederlandse kolencentrales weer volop kunnen draaien. Uniper, exploitant van een van de drie kolencentrales in ons land, is compleet overvallen door het kabinetsbesluit en stelt eerst veel kolen te moeten inkopen.

14 reacties

 • Petrus Dijkzeul

  2 maanden geleden
  Van de nood een deugd maken.
 • Hans Velleman

  2 maanden geleden
  Tja "HET" kabinet met one issue partijtje, maakt promosie: Eerst bij de voedselproducerende boeren nertsen en andere knaag- en roofdiertjes,gezonde kistkalvere bevrijd, mogen de de wolven in het NL walhalla hun honger stillen, terwijl uitheems vee aan ondervoeding sterft, nu de burger van hun CO² reductie bevrijdingsgevolgen om diezelfde democratie de Russische EUbuurman op te dringen, waarbij de energie kolenboeren leveranciers verrast worden door diezelfde minderheids anonieme kiezershordes
 • hennie heuvelman

  2 maanden geleden
  Als Nederland een BV zou zijn, gaan ze per dag 100 x failliet met dit beleid. Overleg, voorbereiding, samenwerking is ze totaal vreemd.
 • Jan Borst

  2 maanden geleden
  het is en was de grootste onzin om deze kolencentrales te laten stoppen gewoon voluit en gaan totdat de met waterstof gestookte centrale er is dit is en was een van de grootste dwalingen van de afgelopen kabinetten en nog eerst met alternatief komen en dan pas maatregelen en niet andersom zijn niet bij de les in Den Haagen zal het ooit wel goedkomen met dit gevoerde beleid wat kant nog wal raakt
 • Roel de Lange

  2 maanden geleden
  Een duidelijk geval van bestuurlijke onkunde van met name Rob Jetten, overleggen heet dat knul! Ga als de sodemieter de gaskranen opengooien om de wintervoorraad van 40% naar 100% aan te vullen hetgeen je partijgenote Ollongren ook al niet had gedaan!