Irene van den Berg.
Volledig scherm
PREMIUM
Irene van den Berg. © Joost Hoving

Koopkrachtplaatjes maskeren de groeiende kloof tussen arm en rijk

columnIrene van den Berg is journalist en columnist, gespecialiseerd in financiële psychologie. Zij probeert ons economische gedrag te verklaren.

18 reacties

 • Robbert Scholten

  1 jaar geleden
  De politiek behalve de sp beweren dat er geen echte armoede is,als je in je eigen omgeving kritisch kijkt zie je het tegenovergestelde net als bij de basisschool,de buurtwinkel enzovoort,typisch plaatsen waar je het merkt,dat was met de pvda al zo en nu terwijl het geld over de plinten stroomt nog,het interesseert ook Rutte niets dat er zo,n anderhalf miljoen mensen geregeld niet voldoende vast voedsel hebben,geen baan en slechte huisvesting,ik vind het volkomen te begrijpen dat mensen op wilder
 • mannita sierink

  1 jaar geleden
  te erg voor woorden!!!! deze politici mogen zich wel eens achter de oren krabben,met het schaamrood op de kaken!!!
 • Christa Tache

  1 jaar geleden
  WAT IS ARMOEDE De Verenigde Naties omschrijven armoede als “het niet kunnen voorzien in de eerste levensbehoeften”. Veel onderzoeken tonen aan dat in een rijk land als Nederland steeds meer mensen door armoede getroffen worden. We spreken in Nederland over absolute armoede als mensen leven onder de lage-inkomensgrens en bv. niet beschikken over (gezond) voedsel, huisvesting, toegang tot gezondheidszorg (bv. een zorgverzekering) Bron: armoedefonds
 • M Waarhold

  1 jaar geleden
  @Paul Slinger in Nederland hoeft niemand arm te zijn maar wat u schetst is een uiterste met uw vergelijk. In Nederland kan iedereen het goed hebben, gezien onze rijkdom alleen, is het bij de konijnen af dat we afhankelijk zijn van een voedselbank, mensen hun verzekeringen niet meer kunnen betalen etc. Wat een achterlijk vergelijk oftewel rechtvaardigen. Dat, terwijl de rijken hier nog rijker worden. Gewoon schande dat het zo gaat hier en wordt nog erger hoe gaat u dat rechtvaardigen dan?
 • M Waarhold

  1 jaar geleden
  Wederom, als we een extraatje hebben zitten de kraaien in de boom omdat te incasseren. Een burger zal nooit rijk worden omdat de uitgaven net even iets hoger zijn dan het bedrag wat we extra hebben bij onze koopkracht. Dus wederom misleiding. Maar onze VVD sympathisanten zeggen gerust dat dat je eigen schuld is, had je dit, had je dat maar toegeven dat het zo is, dat gaat nooit gebeuren want het moet namelijk aan iemand liggen behalve aan de regering. Armoede wordt compleet genegeerd.