Volledig scherm
Wilfred Genee (M), directeur Citymarketing gemeente Den Haag Ernst van den Berg (R) en Heino Walbroek van Stichting Marketing Scheveningen in het gezelschap van Braziliaanse danseressen tijdens de aftrap van de voetbalzomer © anp

Kurhaus wil praten over 'uitgebuit' personeel

Het Scheveningse Kurhaus wil in gesprek met FNV Horeca over het personeel dat zou worden uitgebuit en heeft daarover contact gezocht met de bond. Dat maakte het hotel vandaag bekend.

Berichten over de slechte behandeling van de werknemers leidde tot zorgen bij RTL, dat vanuit het strandhotel verslag gaat doen van het WK voetbal. Presentator Johan Derksen zei tegen het AD dat RTL zich moet distantiëren van de manier waarop de directie met haar personeel omspringt. De zender heeft de kwestie bij de directie van het hotel aangekaart.

Volgens berichten klaagt het personeel over intimidaties, pesterijen en extreem lange werkdagen, waarbij overuren vaak niet worden uitbetaald.

Het Kurhaus betreurt het dat er onvrede heerst onder (ex-)medewerkers, maar zegt dat de ondernemingsraad of het management daarover door hen nooit is benaderd. 'Daardoor is geen kans geboden dit te bespreken of waar nodig actie te ondernemen.'

Het hotel stelt wel dat het niet gespaard is door de economische crisis en dat dit weerslag heeft op de bedrijfsvoering.

Een woordvoerster van FNV Horeca kon nog niet reageren op het aanbod, maar zei wel dat de bond al een brief met eisen voor het personeel naar de directie had gestuurd.