Volledig scherm
Vliegtuigen van Air Berlin op vliegveld Berlijn Tegel Airport. © AFP

Laatste vlucht Air Berlin op 28 oktober

Air Berlin voert uiterlijk op 28 oktober zijn laatste vlucht uit. Medewerkers wordt in een brief aangeraden uit te kijken naar ander werk, zo staat in een interne brief van het management.

Het opdoeken van de failliete Duitse luchtvaartmaatschappij nadert zijn einde, valt te lezen in de brief. Deze week worden gesprekken met Lufthansa en easyJet over overname van delen van de boedel afgerond.

Bij Air Berlin werken zo'n 8.600 mensen. De luchtvaartmaatschappij is in overleg met vakbondsvertegenwoordiging over een sociaal plan voor de medewerkers.

De maatschappij vroeg in augustus faillissement aan, maar kon met financiële steun van de Duitse overheid zijn vluchten blijven uitvoeren. Dat was gunstiger met het oog op een verkoop van Air Berlin.

Air Berlin lijdt al jaren verlies, ondanks een reeks reorganisaties. Vorig jaar kwam het tekort op 780 miljoen euro. Steun van zijn kapitaalkrachtige partner Etihad hield het bedrijf tot dusver in de lucht. Ook hielp mee dat Lufthansa vorig jaar op huurbasis een deel van de vloot overnam, inclusief bijbehorend personeel.