Een medewerker zet Ben&Jerry's ijsjes klaar voor verzending.
Volledig scherm
Een medewerker zet Ben&Jerry's ijsjes klaar voor verzending. © ANP XTRA

'Landbouwgif in ijsjes van Ben & Jerry's'

updateIJsjes van Ben & Jerry’s bevatten mogelijk schadelijke hoeveelheden van het omstreden landbouwgif glyfosaat, in Nederland beter bekend onder de merknaam Roundup. Dat stelt een Amerikaanse consumentenorganisatie die ijsjes van dat Unilever-merk in Frankrijk, Nederland, Duitsland en Groot-Brittannië onderzocht.

 1. Zo reageert Nederland op het einde van de harde lockdown: 'Verstand van kabinet is weg’
  reacties

  Zo reageert Nederland op het einde van de harde lockdown: 'Verstand van kabinet is weg’

  Het einde van de harde lockdown is na een onstuimige periode eindelijk in zicht. Winkels en contactberoepen kunnen weer de deuren openen en studenten mogen weer de schoolbanken in. Bij ondernemers in de cultuursector overheerst het onbegrip: zij blijven de komende anderhalve week nog gesloten. De reacties op de persconferentie zijn dan ook wisselend. ,,Ik vraag me ook af waar het verstand van het kabinet is gebleven.”
 2. Netbeheerders: stroomnet loopt vol, in toekomst wachten op zonnepanelen, warmtepomp of laadpaal
  PREMIUM

  Netbeheer­ders: stroomnet loopt vol, in toekomst wachten op zonnepane­len, warmtepomp of laadpaal

  Door de overgang naar duurzame energie loopt het stroomnet in Nederland vol. Netbeheerders moeten steeds vaker ‘nee’ verkopen als nieuwe bedrijven of scholen een aansluiting aanvragen of zonnepanelen willen leggen. Er is zelfs zo weinig ruimte, dat ook gewone Nederlanders binnenkort moeten wachten als zij thuis zonnepanelen, een warmtepomp of laadpaal willen installeren. Dat zegt grote netbeheerder Alliander.