Volledig scherm
PREMIUM
© ANP XTRA

Last minute goedkoop? Vaak niet, maar zo ga je toch voordelig op vakantie

Zoek op ‘last minute’ en je wordt overspoeld met aanbiedingen. Tientallen reisorganisaties beloven ‘de allerscherpste deal’. Dat maakt het vinden van een lastminutevakantie er niet eenvoudiger op. En is die nog wel zo goedkoop? Dat ligt er maar net aan.

,,Mijn vakantie boek ik altijd pas een week voor vertrek’’, zegt Esther Foppen (44) uit Beverwijk. ,,Ik ga nooit uitgebreid vergelijken of iets heel duur is. Daarvoor is het aanbod te groot, daar heb ik geen zin in.’’ Foppen is niet de enige. Lastminutevakanties zijn al jaren populair. De helft van de Nederlanders was in juni nog van plan om een zomervakantie te boeken, blijkt uit onderzoek van reisbrancheorganisatie ANVR.

  1. De hele dag pakketjes stampen en ’s avonds kapot op de bank: ‘Er wordt steeds meer van ons verwacht’
    PREMIUM

    De hele dag pakketjes stampen en ’s avonds kapot op de bank: ‘Er wordt steeds meer van ons verwacht’

    Veel meer stops en nóg meer pakketjes. Nu bijna iedereen thuis is, wordt er meer online gewinkeld dan ooit. Pakketbezorgers draaien overuren en de Belangenvereniging Pakket Distributie bereidt een rechtszaak voor tegen PostNL. Want die kan via advertenties de bezorgers wel bedanken, maar dat maakt ze nog geen goede opdrachtgever, klinkt het. Of zoals bezorger Bas Masselink zegt: ,,Als wij steeds harder moeten werken, horen we toch meer te verdienen. Of ben ik nou gek?”