Volledig scherm
PREMIUM
Irene van den Berg © Joost Hoving

Later ga ik minder vlees eten

COLUMNWaarom vinden we het zo moeilijk om die malse biefstukjes te laten staan? Neem plaats op de sofa van Irene van den Berg. Zij analyseert iedere week ons economisch gedrag.

Een kwart van de Nederlanders wil minder vlees eten, zo bleek afgelopen week uit onderzoek van het ING Economisch Bureau. Want vlees eten is slecht voor het milieu, beesten in de bio-industrie hebben een belabberd leven en steeds meer Nederlanders vragen zich af of al die antibiotica die in de dieren wordt gepompt, wel zo goed is voor hun gezondheid. ING concludeert dat 'de dominante positie van dierlijke eiwitten zoals vlees, vis, zuivel en eieren nadrukkelijk ter discussie staat in ons westerse dieet'.

  1. Boeing: snel update 737 Max, justitie VS start onderzoek

    Boeing: snel update 737 Max, justitie VS start onderzoek

    Boeing-topman Dennis Muilenburg zegt dat de vliegtuigbouwer snel met een software-update komt voor de toestellen van het type 737 Max. Ook zullen de piloten nieuwe trainingen krijgen. Doel van de maatregelen is ,,de zorgen weg te nemen’’ die rond de vliegtuigen zijn ontstaan na twee recente crashes in Indonesië en Ethiopië waarbij in totaal 346 mensen om het leven kwamen. De Boeings 737 Max staan wereldwijd voorlopig aan de grond.