Volledig scherm
PREMIUM
Irene van den Berg © Joost Hoving

Later ga ik minder vlees eten

COLUMNWaarom vinden we het zo moeilijk om die malse biefstukjes te laten staan? Neem plaats op de sofa van Irene van den Berg. Zij analyseert iedere week ons economisch gedrag.

Een kwart van de Nederlanders wil minder vlees eten, zo bleek afgelopen week uit onderzoek van het ING Economisch Bureau. Want vlees eten is slecht voor het milieu, beesten in de bio-industrie hebben een belabberd leven en steeds meer Nederlanders vragen zich af of al die antibiotica die in de dieren wordt gepompt, wel zo goed is voor hun gezondheid. ING concludeert dat 'de dominante positie van dierlijke eiwitten zoals vlees, vis, zuivel en eieren nadrukkelijk ter discussie staat in ons westerse dieet'.

  1. Pensioenen moeten niet nóg onzekerder worden
    commentaar

    Pensioenen moeten niet nóg onzekerder worden

    Het is maar een theoretische exercitie, benadrukken betrokkenen. Toch laten vakbonden, werkgeversorganisaties en minister Koolmees (Sociale Zaken) een plan voor een nieuw pensioenstelsel doorrekenen, waarbij pensioenen veel minder afhankelijk zijn van de rente. Nadeel is echter dat werknemers daarvoor in de plaats minder zekerheid krijgen over wat ze straks op hun oude dag ontvangen bovenop hun AOW. Daar moet niet te lichtzinnig over worden gedacht.