Volledig scherm

Lengte van de penis bepaalt economische groei

Tatu Westling, een economiestudent van de Universiteit in Helsinki, studeert af met de stelling dat de economisch groei van een land samenhangt met de lengte van de penis.

Met regelmaat wordt onderzocht welke invloed politiek en onderwijs hebben op economische processen, maar zelden welke invloed  biologie en seksualiteit hebben op bijvoorbeeld economisch groei.

Westling wil dit informatiegat dichten met zijn afstudeerscriptie, aldus The Globe. Hij vraagt zich af, hoe sterk de samenhang is tussen de gemiddelde lengte van de penis, en de economische groei van een land. Het gaat om de lengte van het geslachtsdeel in erectie.

De doctoraalstudent ontdekte dat er daadwerkelijk een samenhang is: als de gemiddelde lengte 13,5 cm is dan is er sprake van optimale economische groei. Als de penis boven de 16 cm of onder de 12 cm is dan daalt het economische niveau.

De student onderzocht de gegevens van 76 landen uit de periode tussen 1960 en 1985  en kon met zijn invalshoek zeker 20% van de economische groei duiden.

Overigens had de economiestudent geen verklaring voor de samenhang. Wel suggereerde hij dat mannen met een gemiddeld apparaat wellicht meer zelfvertrouwen hebben dan kleingeschapen mannen.

  1. Topdag autobeurs gekaapt door actievoerders die zich vast willen lijmen aan de auto's
    video

    Topdag autobeurs gekaapt door actievoer­ders die zich vast willen lijmen aan de auto's

    Actievoerders van de internationale klimaatbeweging Extinction Rebellion houden vandaag een grote protestactie op de voorlaatste - en drukste - dag van het Autosalon in Brussel. Zij verstoren de autobeurs door in wagens te kruipen en zich vast te ketenen. Maar hun plannen zijn nog extremer: ze willen zich ook vastlijmen aan auto’s en met nepbloed gooien. De politie heeft al verschillende actievoerders opgepakt.