Volledig scherm
PREMIUM
© Joost Hoving

'Leraren zouden zich niet druk moeten maken om hun salaris maar om hun gezondheid'

ColumnMeer loon, dát willen we natuurlijk allemaal wel. Máár hoe belangrijk is het nu echt? Neem plaats op de sofa van Irene van den Berg. Zij analyseert iedere week ons economisch gedrag.

Wil jij liever meer of minder verdienen? Flauwe vraag, natuurlijk. We willen allemaal graag een hoger salaris, toch? En bij sommigen is dat verlangen zelfs heel sterk. De basisschoolleraren leggen vandaag het werk neer voor wat extra geld. En als ze niet genoeg krijgen, dan volgen er meer acties. Ik misgun de juffen en meesters, die de gewichtige taak hebben om toekomstige generaties op te leiden, die centen heus niet. Maar waarom is die salarisverhoging eigenlijk zo belangrijk?

  1. Bijenkast en paddenpoel: natuur krijgt meer ruimte bij
de aanleg van zonneparken
    PREMIUM

    Bijenkast en paddenpoel: natuur krijgt meer ruimte bij de aanleg van zonnepar­ken

    Natuur- en milieuorganisaties scharen zich achter een plan van de sector om zonneparken natuurvriendelijker te maken. Opmerkelijk, omdat zij fel gekant waren tegen grootschalige zonneparken op het platteland. Paddenpoeltjes en bijenkasten tussen de panelen voorkomen echter niet dat de snel oprukkende velden vol blikkerende panelen ons landschap verder aantasten, stelt Rijksadviseur voor het Landschap Berno Strootman.