Volledig scherm
PREMIUM
© Joost Hoving

Loonstijging in procenten vergroot ongelijkheid

LoonkloofEen luttele 7 euro per maand stijgt een modaal inkomen volgend jaar netto. Mensen die het dubbele verdienen, krijgen er 16 euro bij, zo laat loonstrookjesverwerker ADP deze week weten. Dat ons artikel hierover zou inslaan als een bom, was niet verrassend. 300.000 mensen lazen het stuk tot nu toe online.

Quote

Zodra we harde euro's horen, schreeuwen we moord en brand, maar over precies dezelfde verande­ring in procenten springen we een gat in de lucht

Waarom maken wij ons druk over die paar euro's, terwijl we het met de jaarlijkse cao-loonstijging heel normaal vinden. In procenten is het namelijk evenveel! Zodra we harde euro's horen, schreeuwen we moord en brand, maar over precies dezelfde verandering in procenten springen we een gat in de lucht. Ook nu weer. In de nieuwe cao's voor 2018 die afgelopen maand zijn afgesloten, is de gemiddelde loonstijging 2,14 procent. Overal lees je een groot hoera!

Topmanager versus modaal verdiener
Maar waarom eigenlijk? Wat is het argument voor loonstijging in procenten? Het betekent namelijk dat hoge inkomens er meer geld bij krijgen dan lage inkomens. Stel nou eens dat een procentuele loonstijging van 2,14 procent tien jaar lang wordt uitonderhandeld. De grafiek hieronder laat zien dat iemand met een modaal inkomen er dan 600 euro per maand bij krijgt, terwijl iemand die een ton per jaar verdient er maandelijks 1.750 euro bij krijgt.