Volledig scherm
© archieffoto anp

Malaise in winkelland zet door: computerketen Paradigit failliet

De twaalf winkels van de Eindhovense computerketen Paradigit zijn failliet. De rechtbank in Den Bosch heeft dinsdag het faillissement uitgesproken. Ook de vijf shops die Paradigit had geopend in winkels van V&D en het distributiecentrum in Eindhoven vallen onder het faillissement. In totaal worden 208 medewerkers getroffen.

De webwinkel Paradigit.nl wordt als zelfstandig bedrijf niet geraakt door het faillissement. Paradigit zegt in gesprek te gaan met de curator om de mogelijkheden van een 'gedeeltelijke doorstart te verkennen', zo meldt het bedrijf.

In december nog kondigde Paradigit de opening aan van minstens tien nieuwe winkels binnen de muren van bestaande V&D-filialen, zogeheten shop-in-shops. Daarvan waren er vijf inmiddels in bedrijf. Amper drie weken later ging de warenhuisketen failliet.

De webwinkel die overblijft is volgens Paradigit ,,een zelfstandige en financieel sterke onderneming''. Ook twee goedlopende zusterbedrijven op het gebied van automatisering, Skool en ISL, blijven buiten het faillissement.

Garantie
De winkel aan de Beemdstraat in Eindhoven is de grootste vestiging van de keten. De tweede winkel in Eindhoven, aan de Kruisstraat, was al per 1 februari gesloten. Het bedrijf stelt er in overleg met de curator naar te streven om alle garantieaanvragen van de Paradigit-winkels te blijven voortzetten vanuit de webwinkel.

Paradigit maakte in juli 2015 al bekend 10 van de toen nog 22 winkels te sluiten. De keten is slachtoffer van de aanhoudende malaise in winkelland. Ook V&D, Macintosh (het moederbedrijf van onder meer Scapino, Dolcis, Invito, Manfield, ProSport en Brantano), Miss Etam en Schoenenreus vroegen het faillissement aan.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement