Volledig scherm
© afp

McDonald's adviseert: smeer saus op brandwonden

Medewerkers van McDonald's-restaurants in negentien Amerikaanse steden hebben bij de overheid 28 klachten ingediend tegen hun werkgever, omdat ze ernstige brandwonden hebben opgelopen tijdens hun werk. Ze vinden het vooral kwalijk dat veel verantwoordelijke managers weinig verstand hebben van EHBO en medewerkers aanraden hun wonden in te smeren met mosterd, ketchup of mayonaise.

Quote

Mijn managers zeiden dat ik mosterd op mijn brandwond moest smeren. Uiteinde­lijk moest ik in een ambulance naar het ziekenhuis

Brittney Berry, medewerkster McDonald's

De medewerkers noemen het gebrek aan personeel en de druk om snel te werken als aanleidingen voor hun brandwonden. Die druk is groot, aangezien de fastfoodketen met een computersysteem zou bijhouden hoeveel personeelsleden verkopen. Dat zegt Kendall Fells van Fight for 15$, een groep die zich hard maakt voor hogere lonen en de klachten naar buiten bracht, tegen persbureau Reuters.

,,Mijn managers bleven erop aandringen dat ik harder moest werken'', zegt Brittney Berry, die sinds 2011 bij McDonald's in Chicago werkt, in een verklaring. ,,Toen ik dat probeerde, gleed ik uit op een gladde vloer en kwam ik met mijn arm op een hete grill terecht. Mijn managers zeiden dat ik mosterd op de wond moest smeren. Uiteindelijk moest ik in een ambulance naar het ziekenhuis.'' Berry zat na het incident drie weken onbetaald thuis.

Geen uitzondering
Het voorbeeld van Berry is geen uitzondering. 33 procent van de personeelsleden in de Amerikaanse fastfoodsector die zich verbrandden tijdens het werk kreeg van managers het advies de wonden te behandelen met mosterd, boter of ketchup in plaats van brandwondencrème. Dat blijkt uit een enquête van Hart Research Associates onder 1.426 medewerkers uit de sector. In totaal liepen vier op de vijf medewerkers in de brance vorig jaar brandwonden op tijdens hun werk. 58 procent van hen verbrandde zich meer dan eens.

McDonald's zegt in een reactie er alles aan te doen om een veilige werkomgeving te creeëren in haar restaurants. De fastfoodgigant denkt dat de klachtenstroom is aangewakkerd door activisten die McDonald's in een slecht daglicht willen plaatsen.

De meldingen, ingediend in onder meer New York en New Orleans, gaan zowel over restaurants van onafhankelijke franchisenemers als over vestigingen van McDonald's zelf. In alle klachten vragen medewerkers om een inspectie van hun werkplek. Resultaten van het onderzoek naar de klachten verschijnen waarschijnlijk over zes maanden. Als blijkt dat McDonald's de veiligheidsrichtlijnen 'serieus' heeft geschonden, kan een boete van 7.000 dollar (zo'n 6.600 euro) worden opgelegd.

Discriminatie en loondiefstal
De brandwondklachten zijn de zoveelste aantijging aan het adres van de restaurantketen met de gele M, schrijft persbureau Reuters. Personeelsleden beschuldigen het fastfoodbedrijf onder meer van discriminatie en loondiefstal. McDonald's zou dat doen als vergelding omdat ze niet wil dat haar werknemers zich verenigen. Dat doen veel personeelsleden wel; al meer dan twee jaar strijden ze met Fight for 15$ voor meer loon en betere arbeidsomstandigheden.