Er is een wereldwijde strijd om beademingsapparatuur voor ic-patiënten gaande.
Volledig scherm
PREMIUM
Er is een wereldwijde strijd om beademingsapparatuur voor ic-patiënten gaande. © videostill

Megadeal beademingsapparatuur; ongeveer derde deel van alle Philips-systemen naar VS

Philips levert voor honderden miljoenen aan beademingsapparatuur aan de Verenigde Staten. Het gaat naar schatting om ongeveer een derde van het totale aantal systemen dat het concern dit jaar produceert. Volgens Philips blijven er met de deal nog genoeg apparaten over voor de rest van de wereld.   

Philips levert voor het einde van het jaar 43.000 beademingssystemen aan het Amerikaanse ministerie van Volksgezondheid. De eerste 2500 apparaten gaan voor eind mei naar ziekenhuizen in de VS. Voor Philips gaat het om een grote overeenkomst: in totaal is de deal omgerekend bijna 600 miljoen euro waard. Zoals eerder is aangekondigd wordt de productie flink opgeschaald. Beademingsapparaten, die door Philips op twee locaties in de VS worden gemaakt, zijn essentieel om de zorg te helpen bij het bestrijden van de coronapandemie. 

  1. De hele dag pakketjes stampen en ’s avonds kapot op de bank: ‘Er wordt steeds meer van ons verwacht’
    PREMIUM

    De hele dag pakketjes stampen en ’s avonds kapot op de bank: ‘Er wordt steeds meer van ons verwacht’

    Veel meer stops en nóg meer pakketjes. Nu bijna iedereen thuis is, wordt er meer online gewinkeld dan ooit. Pakketbezorgers draaien overuren en de Belangenvereniging Pakket Distributie bereidt een rechtszaak voor tegen PostNL. Want die kan via advertenties de bezorgers wel bedanken, maar dat maakt ze nog geen goede opdrachtgever, klinkt het. Of zoals bezorger Bas Masselink zegt: ,,Als wij steeds harder moeten werken, horen we toch meer te verdienen. Of ben ik nou gek?”