Men At Work toch failliet verklaard
Kledingwinkelketen Men At Work is failliet verklaard. Het bedrijf kreeg afgelopen vrijdag al uitstel van betaling, waarna bewindvoerder Evert Baart uitzocht of een faillissement nog afgewend kon worden. Dat blijkt nu toch onontkoombaar.
Delen per e-mail
Baart onderzoekt nu als curator of er een doorstart mogelijk is voor de kledingwinkel. Hij streeft ernaar de meeste winkels voorlopig open te houden, behalve de kleinere filialen. Welke vestigingen in die categorie vallen, is nog niet bekend.
Het faillissement heeft betrekking op de 27 winkels in Nederland van Men At Work, met in totaal ongeveer 425 personeelsleden. De keten heeft ook drie vestigingen in België, maar die vallen niet onder de failliet verklaarde bv.
Problemen
Eerder deze maand werd al dat de Nederlandse keten financieel in de problemen zat, waarna verschillende maatregelen werden getroffen. Zo werd een onbekend aantal personeelsleden ontslagen, stopte de samenwerking met merken en was er uitverkoop in veel vestigingen. De webwinkel werd afgelopen vrijdag gesloten.
Men At Work kwam ook al in 2007 en vorig jaar in de problemen. Oprichter Marcel van Gelderen kocht om die reden de keten tot twee keer toe terug van investeerders. Ook nu was het winkelconcern weer in zijn bezit.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
video
Huizenprijs in jaar tijd met bijna 15 procent omhoog, sterkste stijging in 20 jaar
-
Oproep
Ben jij een open boek? Deelnemers gezocht voor de rubriek Geld&Geluk
-
PREMIUM
Kinderen aan de moestuin: 'Kweek in eierdoos of maak van druivendoosje een kweekkastje'
Als je eenmaal bezig bent met gezond eten voor kinderen, is het een kleine stap naar je eigen groenten kweken. Marije Woertman uit Deventer wil kinderen aanzetten hun eigen groente en fruit te verbouwen. ‘Wat is er nou lekkerder dan je zelf geteelde worteltjes of komkommers eten?’ Om de drempel voor onder andere ouders nog lager te maken, opent ze nu een ‘Voorbeeld Kindermoestuin’. -
ABN Amro stapt (nog) niet naar de rechter om miljoenenclaims woekerrentes
ABN Amro stapt op dit moment toch niet naar de rechter over een mogelijke miljoenenclaim tegen de bank vanwege ‘woekerrentes’ op kredieten, zei Stef Smit van de Consumentenbond zaterdag in het tv-programma Kassa. -
PREMIUM
Na máánden mogen ze weer, zo bereiden cafés zich voor op horecaproef: ‘Ik wil geen gemaakte testsituatie’
De glazen worden gepoleerd, de tafels opgedekt en het bier vloeit (bijna) weer uit de tap. Voor vijf gelukkige horecaondernemers is het zover: na maanden dicht te zijn geweest openen aanstaande woensdag weer de deuren - voor een paar dagen althans. Dat betekent genieten, maar ook keihard doorwerken. ,,Ik wil niet zo’n gemaakte testsituatie neerzetten.”
-
Een duurzaam interieur met tweedehands meubels: waar moet je op letten?
Het wordt steeds populairder om tweedehands meubels te kopen, maar waar moet je nu opletten voordat je de portemonnee trekt voor die vintage kledingkast. -
Wat zit er achter die terugkerende storingen bij internetbankieren?
Het overkomt iedereen wel eens: je wilt een betaling doen via internetbankieren, maar de app werkt niet. Of je staat bij de kassa in de supermarkt en moet opeens contant afrekenen, omdat het pinapparaat een foutmelding geeft. Bankstoringen lijken veel voor te komen, maar waarom gebeuren ze überhaupt? -
Dragons' Den
Investeren in stilgevallen festivalbranche? De Dragons durven het aan met deze start-up
De barman in je broekzak. Zo omschreef Dragons’ Den-deelnemer Daniel van Drunen zijn dienst die luistert naar de naam Airchip. In de laatste aflevering van het seizoen was te zien hoe hij en zijn compagnon Jan ten Kate op zoek gingen naar een investering van 200.000 euro. Ze overtuigden Won Yip en Nikkie Plessen om beiden 150.000 euro te investeren.