Volledig scherm
Huizen worden verstevigd in Groningen. © ANP

Miljoenen euro's voor omscholing werkzoekenden aardbevingsgebied

Het kabinet trekt ruim 6,2 miljoen euro uit om werkzoekende Groningers de mogelijkheid te geven zich om te scholen naar banen in de aardbevingsgerelateerde bouw- en technieksector. 

Dit liet minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid vandaag weten aan de Tweede Kamer en de partijen in het aardbevingsgebied. Het herstellen en versterken van woningen en gebouwen in het aardbevingsgebied zorgt voor werkgelegenheid. Om zoveel mogelijk Groningers hiervan te laten profiteren, kunnen ze zich omscholen. Het gaat hierbij met name om mensen die al een tijdje geen baan hebben.

De scholingsmaatregelen maken deel uit van het '1000-banenplan aardbevingsregio Groningen', dat de gemeenten en overige partners hebben ingediend bij het ministerie van SZW. Samen met de betrokken partijen zoals de Nationaal Coördinator Groningen, de provincie Groningen, de betrokken gemeentes en werkgevers en werknemers, tekende minister Asscher vorig jaar juli hiertoe al een intentieverklaring.

  1. Bestaan onze winkels over 5 jaar nog? ‘Ja, maar directe verkoop of voorraad wordt zeldzaam’
    PREMIUM

    Bestaan onze winkels over 5 jaar nog? ‘Ja, maar directe verkoop of voorraad wordt zeldzaam’

    De winkelleegstand neemt voor het eerst in jaren weer toe, terwijl de online verkoop juist tegen de klippen opgroeit. Om te overleven is het noodzakelijk dat niet alleen de ketens, maar ook zelfstandige winkeliers meeprofiteren van e-commerce. Maar hoe? De bedenkers van Winkelstraat.nl hebben het antwoord naar eigen zeggen gevonden. ,,De combinatie van de ervaring van de winkeliers met een online marktplaats voor exclusieve mode is een gouden formule.’’