Volledig scherm
© anp

Miljoenen voor top Ziggo

Vier mannen aan de top van kabelbedrijf Ziggo hebben deze maand bijna 17 miljoen euro binnengehaald, door het verzilveren van aandelen in het bedrijf. Dat blijkt volgens het Algemeen Dagblad uit meldingen van financieel toezichthouder AFM.

Topman Bernard Dijkhuizen verdiende 6,8 miljoen euro met de verkoop van aandelen Ziggo. President commissaris Andrew Sukawaty, financieel directeur Bert Groenewegen en commercieel directeur Marcel Nijhoff verdienden respectievelijk 5,4, 3,4 en 1,4 miljoen euro.

Na de verkoop hebben de vier nog flink wat aandelen over: in totaal nog ter waarde van z'n 40 miljoen. Bovendien hebben ze hun 'gewone' salaris: van 6 ton tot bijna een miljoen per persoon.

De vier hadden de aandelen gekocht bij hun aanstelling. Bij de meesten was dat toen Ziggo in 2008 werd gevormd door een fusie van 3 andere kabelbedrijven. Gemiddeld betaalden ze toen 1,3 miljoen euro, een investering die nu is vertienvoudigd. Ziggo ging vorig jaar naar de beurs. Sindsdien steeg de koers van het aandeel fors.

Het is de tweede keer in korte tijd dat de directie van Ziggo in het nieuws komt met grote verdiensten Vorige maand werd bekend dat de beoogde nieuwe Duitse directeur René Obermann, een 'aanstellingsbonus' van 2,5 miljoen euro krijgt, nog voordat hij een dag gewerkt heeft. Na de fusie gingen in veel gemeenten de prijzen voor kabeltelevisie omhoog.