Koffiepakken van Douwe Egberts rollen van de band in de fabriek. De verpakking van Aroma Rood heeft ter gelegenheid van de troonswisseling een oranje kleur gekregen.
Volledig scherm
Koffiepakken van Douwe Egberts rollen van de band in de fabriek. De verpakking van Aroma Rood heeft ter gelegenheid van de troonswisseling een oranje kleur gekregen. © ANP

Moederbedrijf Douwe Egberts bevestigt komst naar Amsterdamse beurs

JDE Peet’s, het bedrijf achter koffiemerk Douwe Egberts, verwacht binnen enkele weken naar de beurs in Amsterdam te gaan. Voor de beursgang geeft het bedrijf nieuwe aandelen uit, waarmee naar verwachting 700 miljoen euro aan nieuw kapitaal wordt opgehaald.

Naast de uitgifte van nieuwe aandelen, maken ook bestaande aandeelhouders hun belang in het koffie- en theebedrijf te gelde. Zakenkrant Financial Times meldde eerder dat JAB Holdings met de hele beursgang 2 miljard euro wil ophalen. Die opbrengst wordt gebruikt om schulden van JDE Peet’s af te betalen.

JDE Peet’s is ontstaan nadat moederbedrijf JAB Holdings de Nederlandse koffiebrander Jacobs Douwe Egberts Group (JDE) samenvoegde met het Amerikaanse koffiebedrijf Peet’s. Naar omzet gemeten ontstond daarmee ‘s werelds grootste bedrijf dat zich puur op de verkoop van koffie en thee richt, stelt JDE Peet’s in zijn aankondiging van de beursgang. De vorig jaar verkochte hoeveelheden waren goed voor zo’n 130 miljard koppen koffie en thee.

  1. KLM in de fout: extra schadevergoeding voor ontslagen begeleidster van vips

    KLM in de fout: extra schadever­goe­ding voor ontslagen begeleid­ster van vips

    Luchtvaartmaatschappij KLM moet een ervaren werkneemster die beroemde artiesten en pornosterren begeleidde bij vertrek en aankomst op Schiphol een extra schadevergoeding ter waarde van 75.000 euro betalen. De vrouw, die als vip-begeleidster werkte, werd begin vorig jaar als gevolg van een arbeidsconflict ontslagen. Haar werkgever heeft daarbij ‘ernstig verwijtbaar’ gehandeld, oordeelde het Amsterdamse gerechtshof gisteren in hoger beroep.