Volledig scherm
© REUTERS

Mogelijk stakingen bij Ryanair

Luchtvaartmaatschappij Ryanair krijgt in het drukke zomerseizoen mogelijk te maken met stakingen. De Ierse piloten van de prijsvechter stemden vandaag met overgrote meerderheid in met acties, waarbij ze werkonderbrekingen niet uitsluiten. 

Ze zijn het onder meer niet eens met de manier waarop hun werkgever piloten over de andere Europese bases verdeelt.

Ierland is overigens niet het enige land waar personeel van Ryanair zich roert. In Duitsland stemmen de piloten binnenkort over mogelijke stakingen in een dispuut over betaling en arbeidsvoorwaarden.

Ryanair erkende vorig jaar voor het eerst in zijn 32-jarig bestaan vakbonden. Daarmee wist het luchtvaartbedrijf in december een geplande staking onder Ierse piloten af te wenden.

  1. Nieuwe prijzenoorlog in supermarktland?

    Nieuwe prijzenoor­log in supermarkt­land?

    Maken supermarkten zich op voor een nieuwe prijzenoorlog? Plus verlaagde onlangs de prijzen van groente en fruit structureel tot wel 30 procent. Daarnaast heeft Dirk van den Broek de aanval geopend op Albert Heijn. In een paginagrote advertentie in onder meer deze krant steekt Dirk de draak met AH door te melden dat het toch wel zonde is dat de Zaandamse grootgrutter is gestopt met het aanbieden van de zogeheten ‘goedkoopjes’. Voor echte goedkope boodschappen moet je volgens de Amsterdamse supermarktketen niet bij Albert Heijn zijn, maar bij Dirk.