Volledig scherm
© M&S Mode

MS Mode vraagt uitstel van betaling aan

UpdateMS Mode vraagt in Nederland uitstel van betaling aan. De winkelketen valt onder CoolCat-oprichter Roland Kahn. Het bedrijf heeft 130 winkels en verschaft 660 banen in Nederland.

Volledig scherm
Roland Kahn. © ANP

Internationaal telt het bedrijf circa 2300 medewerkers en bijna vierhonderd winkels in naast Nederland ook België, Luxemburg, Duitsland, Frankrijk en Spanje.

De beslissing heeft vooralsnog geen gevolgen voor de activiteiten van MS Mode buiten Nederland.

,,Met het aanvragen van surseance krijgt het bedrijf tijd om mogelijkheden te onderzoeken om MS Mode weer gezond te maken en de operatie voort te kunnen zetten'', verklaart de directie. De afgelopen weken zijn al diverse gesprekken gevoerd met partijen die geïnteresseerd zijn om de keten of onderdelen daarvan over te nemen. Die gesprekken zullen komende tijd worden voortgezet.

Uitstel van betaling is vaak een voorbode van een faillissement. De directie van MS Mode is niettemin positief gestemd over de kansen om verder te gaan. Een woordvoerder wijst erop dat de markt van MS Mode de laatste jaren ook groter is geworden: ,,er zijn steeds meer mensen met een maatje meer''.

Volgens Quote zou MS Mode al enige tijd een uitstelregeling hebben lopen met betrekking tot een door Rabobank verstrekte lening van zo'n 35 miljoen euro.

Voorlopig blijven alle winkels en de webshop open.

MS Mode is in 1964 opgericht als de Mantelspecialist (later afgekort tot MS), een winkel voor damesmantels. Tegenwoordig richt de keten zich op kleding voor de ,,welgevormde'' vrouw.

MS Mode werkte afgelopen jaren aan het vernieuwen van de collectie en een nieuwe marketingcampagne. Dat leidde tot meer omzet en een hogere marge. De zachte winter van dit jaar gooide echter roet in het eten. MS Mode bleek niet in staat om de daardoor ontstane tegenvallende resultaten op te kunnen vangen.

  1. Gedupeerde kinderopvangtoeslag: ‘Ik wil Rutte zeggen: we laten het er niet bij zitten’
    PREMIUM

    Gedupeerde kinderop­vang­toe­slag: ‘Ik wil Rutte zeggen: we laten het er niet bij zitten’

    Tweehonderd ouders die door de fiscus als fraudeur werden afgeschilderd in de rel om de kinderopvangtoeslag gaan vandaag in gesprek met premier Rutte en minister Hoekstra (Financiën). Steve Kuipers uit Almelo is één van hen. Hij kan nog steeds niet bevatten dat het zo misging met de kinderopvangtoeslag.,,Als je mij vijf jaar geleden had gezegd dat we nu bij de minister-president zitten vanwege kinderopvangtoeslag, dan had ik je voor gek verklaard. Het blijft bizar dit!”