Nederlandse economie in een recessie beland door lockdown

VideoDe Nederlandse economie is in een recessie beland. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) kromp de Nederlandse economie het eerste kwartaal van 2021 met 0,5 procent, na ook al een minieme krimp in het slotkwartaal van 2020.

5 reacties

 • Paul de Jong

  1 maand geleden
  De grootste vraag is, was het nodig? Ik vind dat er een onderzoek moet komen naar het handelen van de overheid, niet alleen tijdens covid maar zeker ook daarvoor. In 2018 waren er meer IC bedden en personeel beschikbaar, we worden ouder, meer mensen in NL, dan is afschalen natuurlijk onlogisch. Vervolgens het BLIJVEN negeren van de impact van aerosolen. De (negatieve) impact van mondkapjes. Waarom net leren van Zweden maar meegaan met de rest.
 • Anoniem

  1 maand geleden
  Hans Laats. Eerst een neergang in de economie daarna een opgang. Al vaker gebeurd. Komt goed.
 • Mandy van Dijken

  1 maand geleden
  Hebben we allemaal te danken aan onze vergeetachtig minister Mark Rutte
 • Jan Willem Roos

  1 maand geleden
  Kan er niet mee zitten en heb er ook geen slapeloze nachten van, komt vanzelf wel weer goed als alle maatregelen weer van tafel zijn.
 • JOHN MULDER

  1 maand geleden
  JOHN MULDER Een brutaal mens heeft de halve wereld. Het moet voor goede ICT-ers een fluitje van een cent zijn om te achterhalen wie zijn voorgedrongen. Enkele algoritmes invoeren in het registratiesysteem is al voldoende. Volgende stap is het vaccinatiepaspoort weigeren uit te reiken. Pas als iedereen gevaccineerd kan zijn.