Volledig scherm
© thinkstock

'Nederlandse horeca is de duurste van West-Europa'

De Nederlandse horeca is de duurste van West-Europa. Tot die conclusie komt Jan-Willem Grievink, directeur FoodService Instituut maandag tijdens de start van de jaarlijkse horecabeurs Horecava in Amsterdam. Dat meldt De Telegraaf.

Het instituut vergeleek de prijzen van driegangenmenu's in verschillende landen. In Nederland bleek men zo'n 20 procent duurder uit te zijn voor een etentje buiten de deur dan elders in Europa.

Prijsverschil
Gemiddeld kost een driegangenmenu zo'n 27,45. In België is dat 24,95 euro en in Duitsland kost een etentje maar 18,70 euro. Vooral het verschil tussen de prijs in de supermarkt en het restaurant speelt de Nederlandse horeca parten, meent Grievink.

'De afgelopen jaren hebben consumenten relatief eenvoudig kunnen bezuinigen door vaker boodschappen te doen. Daarmee ben je in Nederland heel goedkoop uit.'

  1. KLM in de fout: extra schadevergoeding voor ontslagen begeleidster van vips

    KLM in de fout: extra schadever­goe­ding voor ontslagen begeleid­ster van vips

    Luchtvaartmaatschappij KLM moet een ervaren werkneemster die beroemde artiesten en pornosterren begeleidde bij vertrek en aankomst op Schiphol een extra schadevergoeding ter waarde van 75.000 euro betalen. De vrouw, die als vip-begeleidster werkte, werd begin vorig jaar als gevolg van een arbeidsconflict ontslagen. Haar werkgever heeft daarbij ‘ernstig verwijtbaar’ gehandeld, oordeelde het Amsterdamse gerechtshof gisteren in hoger beroep.