Vooral de sterk gestegen energieprijzen door de oorlog in Oekraïne jagen de inflatie aan.
Volledig scherm
Vooral de sterk gestegen energieprijzen door de oorlog in Oekraïne jagen de inflatie aan. © ANP

Nederlandse inflatie in april licht gedaald

De inflatie in Nederland is in april wat minder sterk gestegen dan een maand eerder. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) ligt de inflatie deze maand op 11,2 procent op jaarbasis. In maart gingen de consumentenprijzen nog met 11,7 procent omhoog.

13 reacties

 • Sina Hogeboom

  11 maanden geleden
  Aanbiedingen kopen twee tassen vol 33 euro dat valt wel mee als het ene duur is koop je het andere in de aanbieding zoals fruit en de volgende keer is misschien ander fruit weer in de aanbieding.
 • Petrus Dijkzeul

  11 maanden geleden
  Het verhaal wordt altijd mooier verteld dan het in werklijkheid is. Inflatie, het zijn nog geen Turkse toestanden met een inlflatie aldaar van boven de 40%, maar wat niet is kan nog komen. Als komend najaar weer extra energie benodigd is kunnen tekorten aan energie roet in het eten gaan gooien, dit zal dat de prijs van energie, c.q. inflatie, nog verder doen gaan stijgen.
 • Dolly J. de Groot

  11 maanden geleden
  Dolly J. de Groot Zoals buiten in de regen, van de regendruppels bliff je nat worgen, maar bij tussen de regendruppels door lopen blijf je gewoon droog. Maar ja, de ECB blijft waarschijnlijk altijd binnen. Liefs Dolly
 • M Waarhold

  11 maanden geleden
  Zo'n welvarend land en dan zo'n inflatie terwijl de miljarden over de toonbank vliegen en als je er dan iets van zegt krijg je alle bagger over je heen, je mag gewoonweg niet klagen. Tuurlijk hebben we het beter dan velen anderen maar wat velen vergeten is dat we het nog beter kunnen hebben waardoor de mensen die het, volgens de vergelijking, ook beter kunnen hebben.En als je over armoede in eigen land begint, ligt het aan de mensen zelf en zo lust ik er nog wel een paar.Alles wordt recht geluld
 • jan van Blitterswijk

  11 maanden geleden
  Als die 0,5 % mindere inflatie tot stand komt door de éénmalige verlaging van de accijns op brandstof is dit derhalve geen reden om de vlag uit te hangen. Ergo, het onvermijdelijke zuur moet nog komen.