Volledig scherm
THINKSTOCK

Nederlandse werknemer: ik ben beter dan de baas

Nederlandse werknemers vinden zichzelf beter geschikt voor het werk van de baas dan de baas zelf. 65 procent van de deelnemers heeft dit aangegeven in een onderzoek van vacaturewebsite Monsterboard.nl. Iets meer dan een kwart van de deelnemers zegt zelfs dat de baas compleet incapabel is voor zijn baan. Slechts 12 procent noemt de baas 'briljant'.

'Aan het werk van de baas zitten aspecten die niet iedereen zich realiseert. Bazen moeten zich ervan bewust zijn dat ook zij gezien moeten worden als harde werkers. Hun werknemers zullen tijdens de wereldwijde recessie hard hebben gewerkt en beginnen zich nu af te vragen wanneer zij hiervoor erkenning krijgen. Deze gevoelens worden ook door de peiling bevestigd', aldus Warren Hammond, managing director van Monsterboard.

'Het positieve van dit onderzoek is dat het personeel duidelijk gelooft dat de baas bekwaam genoeg is om meer verantwoordelijkheid te nemen. De tijd die vrijkomt zal de baas in de gelegenheid stellen het bedrijf te laten groeien, te zoeken naar nieuwe mogelijkheden of het bedrijf concurrerender te maken', zegt Hammond.