Volledig scherm
Marianne Nieuwenhuis en Martin van Iperen verkeren nog in onzekerheid of ze ook hebben gewonnen. © John Biert.

Net verhuisd stel winnende postcode: wel of geen geld?

Naast de 42,9 miljoen euro die de Postcode Loterij uitdeelde in Vrouwenpolder, werden eerder deze week vijf gezinnen winnaars tijdens de extra trekking. De prijswinnaars van de extra trekking wonen in Geervliet. Terwijl het feest is bij vijf gezinnen in de Geervlietse Molenstraat, leeft een onlangs verhuisd zesde koppel tussen hoop en vrees.

Voor Marianne Nieuwenhuis en Martin van Iperen is het afwachten of zij de zesde winnaar zijn van zo'n prijs. Zij horen pas vandaag of ze óók 166.666 euro hebben gewonnen.

Net verhuisd
Wij wonen pas drie weken in de Molenstraat en waren toen Gaston Starreveld langskwam niet thuis. Nu weten we niet of we óók gewonnen hebben,' vertelt Nieuwenhuis.

Ja, zij en haar vriend deden mee aan de veertien eerdere trekkingen afgelopen jaar en ja, ze hebben hun adreswijziging op tijd doorgegeven. Alleen weet het duo niet meer of het heeft betaald voor de extra trekking. 'We hebben al de hele dag op internet gezocht of er iets bekend is over ons,' zegt Van Iperen. 'Bellen naar de Postcode Loterij kan niet op nieuwjaarsdag, dus we moeten tot donderdag wachten.'

De twee durven nog niet te hopen dat ze dik 1,5 ton rijker zijn. Een besteding hebben ze al wel: het huis moet nodig opgeknapt worden. Maar het stel weet ook het verhaal van de buurman op nummer 13. Hij speelt het hele jaar mee met meerdere loten maar betaalde niet voor de extra trekking. Daardoor loopt hij nu enkele tonnen mis.

Op reis
'Erg voor hem,' vindt Bas van Noort, die samen met zijn vrouw Wil Aleven wel 166.600 euro rijker werd. 'We gaan waarschijnlijk met de familie naar New York. En samen naar Wenen,' zegt Aleven, die al zo'n 30 jaar meespeelt in de Postcode Loterij.