Volledig scherm
PREMIUM
© Joost Hoving

Neutraal in tijden van vergroening

De week van PhlippenSandra Phlippen is chief economist bij ABN Amro en universitair docent aan de Erasmus School of Economics.

Er is een verhitte discussie ontstaan over de vraag of de Europese Centrale Bank (ECB) klimaatbeleid moet voeren. Woensdag hadden wij DNB-president Klaas Knot uitgenodigd voor het afscheidsseminar van mijn voorganger Han de Jong. Knot liet duidelijk weten dat de centrale bank welwillend is om groen beleid te voeren, maar dat dit alleen kan als de belangrijkste opdracht – prijsstabiliteit – daarmee niet in ­gevaar komt.

  1. Gedupeerde kinderopvangtoeslag: ‘Ik wil Rutte zeggen: we laten het er niet bij zitten’
    PREMIUM

    Gedupeerde kinderop­vang­toe­slag: ‘Ik wil Rutte zeggen: we laten het er niet bij zitten’

    Tweehonderd ouders die door de fiscus als fraudeur werden afgeschilderd in de rel om de kinderopvangtoeslag gaan vandaag in gesprek met premier Rutte en minister Hoekstra (Financiën). Steve Kuipers uit Almelo is één van hen. Hij kan nog steeds niet bevatten dat het zo misging met de kinderopvangtoeslag. ,,Als je mij vijf jaar geleden had gezegd dat we nu bij de minister-president zouden zitten vanwege kinderopvangtoeslag, dan had ik je voor gek verklaard. Het blijft bizar dit!’’