De Hudson's Bay in Enschede.
Volledig scherm
De Hudson's Bay in Enschede. © Emiel Muijderman

‘Nieuwe eigenaar Hudson's Bay denkt aan ontslagen in Nederland’

Warenhuis Hudson’s Bay (HBC) staat er beroerd voor. De nieuwe directie maakt zich grote zorgen over de zware investeringen in ons land en de achterblijvende omzetten. Dat schrijft De Telegraaf woensdag. 

De krant heeft interne stukken, waar uit blijkt dat de dertien warenhuizen in Nederland dit jaar meer dan 80 miljoen euro verlies draaien. Een ontslagronde wordt niet uitgesloten.

Een ingewijde bevestigt tegenover deze site dat de organisatie van de Nederlandse Hudson's Bay warenhuizen tegen het licht wordt gehouden. Dat is een gevolg van de fusie met het Oostenrijkse bedrijf Karstadt, dat eigendom is van investeringsmaatschappij Signa. Dat nam in september een meerderheidsaandeel in de Europese warenhuizen van Hudson's Bay.

Over de concrete plannen kan hij nog niets zeggen.

Goedkoper

Het gaat met in Hudson's Bay in Nederland al langere tijd niet zoals de eigenaren in eerste instantie hoopten. Eind vorig jaar werd besloten de strategie aan te passen, en meer goedkope producten in de schappen te leggen. Dit omdat er te weinig klanten kwamen.

In februari besloot Hudson’s Bay af te zien van zijn oorspronkelijke plan om twintig warenhuizen in Nederland te openen. De winkels waar al huurcontracten voor waren getekend gingen nog wel open. Op dit moment heeft de keten dertien warenhuizen: Amsterdam, Leiden, Den Haag,  Rotterdam, Almere, Breda, Den Bosch,  Maastricht,  Tilburg,  Zwolle,  Enschede, Amersfoort en Haarlem.

De eerste Hudson's Bay ging open in september 2017. De Canadezen trokken in een aantal panden dat het failliete V&D achterliet.