Volledig scherm
PREMIUM
Maximo Ibarra, sinds 18 april nieuwe topman van KPN. © Shody Careman

Nieuwe Italiaanse topman Maximo Ibarra maakt oer-Hollandse KPN warm en sexy

InterviewMaximo Ibarra wilde zeebioloog worden, maar is nu KPN’s eerste buitenlandse topman. De 49-jarige Italiaanse Colombiaan brengt een dosis Latijnse charme en flair die het oer-Hollandse telecombedrijf nog niet kende. Een kennismakingsinterview.

Quote

Ik ben geboren in Cali, de derde stad van Colombia en heb twee nationali­tei­ten

Maximo Ibarra, ceo KPN

KPN’s persdame is vooraf ook erg benieuwd, bekent ze. ,,Dit is zijn eerste interview." Ibarra volgde 18 april Eelco Blok op als ceo en zit midden in zijn wittebroodsweken. Momenteel pendelt hij dagelijks tussen het Rotterdamse hoofdkantoor en de vestigingen in Den Haag, Houten en bij Amsterdam Sloterdijk, waar we hem spreken.

De vrees blijkt ongegrond. Slank en gebruind heet de ceo de visite welkom, gekleed in modieuze zwarte jeans en een smetteloos wit overhemd, zoals Italianen dat zo perfect kunnen.

Om de pols een Fitbit sporttracker ('zo kan ik mijn beweging monitoren') en een polsbandje. Vragen beantwoordt hij relaxed en voor een Italiaan in excellent Engels. Alleen als wordt gevraagd naar zijn plotse vertrek vorig jaar juni bij Wind Tre, Italië's grootste telecombedrijf, is hij behoedzaam.