Volledig scherm
© AP

Nintendo verbreekt eigen verkooprecord met Switch

UpdateVan de Nintendo Switch zijn in het eerste weekend meer exemplaren verkocht in Europa dan van voorgaande modellen. Dat bevestigt een woordvoerder van Nintendo. ,,Het is de grootste lancering die we ooit hebben gehad in de Benelux.’’

Quote

We hebben inmiddels enkele duizenden exemplaren verkocht

Marjolein Verkerk, woordvoerster bol.com

De spelcomputer is in Nederland een groot succes. De nieuwe console ging afgelopen vrijdag in de verkoop en is nu al overal in Nederland uitverkocht. Over de exacte verkoopcijfers wil de woordvoerster nog geen uitspraken doen.

Bol.com en Intertoys bevestigen het succes van de Switch. 
,,We hebben inmiddels enkele duizenden exemplaren verkocht'', aldus Marjolein Verkerk, woordvoerster van bol.com. 

Ook Nintendo Amerika maakte in 
een interview met journalist Nick Wingfield van The New York Times bekend dat de Switchconsole in de eerste twee dagen meer exemplaren in Noord- en Zuid-Amerika heeft verkocht dan voorgaande modellen. 

Een beperkte voorraad was een probleem bij de miniatuur retrospelcomputer NES Classic Mini. Die kwam vorig jaar november uit, maar was al voor die datum nergens meer te verkrijgen vanwege het grote aantal reserveringen. Nintendo kon niet aan de grote vraag voldoen. Nog altijd zijn er problemen met het leveren van de NES.

Nederlandse verkoopcijfers

Techwebsite VentureBeat beroept zich op cijfers van Bloomberg-schrijver Yuji Nakamura als het gaat om de verkopen van de Switch in Nintendothuisland Japan. Daar zijn geen records gebroken. In de eerste week werden er in Japan 313.700 exemplaren verkocht. Dat is minder dan de verkopen van de Wii, die in de eerste week neerkwamen op 371.900. De nieuwe console scoorde wel beter dan de Wii U. Die leverde 308.600 verkochte exemplaren op. 

Volgens de woordvoerster van Nintendo komt het bedrijf nog deze maand met een nieuwe grote levering van de Switch in Nederland. De spelcomputer zou dus binnenkort weer volop in de winkels verkrijgbaar moeten zijn. De exacte verkoopcijfers worden naar verwachting later deze week uitgebracht.