Volledig scherm
De nieuwe stiltecoupé © NS

NS plaatst logo's op stoelen tegen overlast in stiltecoupés

Geluidsoverlast in stiltecoupés is een grote bron van ergenis onder reizigers. Daarom gaat de NS in een aantal intercity's nieuwe levensgrote stiltelogo's plaatsen op de hoofdsteunen, meldt Metro.

Quote

We willen onderzoe­ken of reizigers de 'nieuwe' stilte­coupé als stiller ervaren, of hun reistijd prettiger is en of het zorgt voor minder irritatie tussen reizigers als iemand zich vergist

Jessica Sauren, NS

De huidige logo's, boven de deur en op de ramen, blijken lang niet altijd het gewenste effect te hebben. De nieuw geplaatste logo's worden de komende tijd getest in een aantal dubbeldekkers. Om welke trajecten het precies gaat is nog niet duidelijk.

,,Het is vervelend voor andere reizigers als er dan toch gebeld en gekletst wordt", zegt Jessica Sauren, klantonderzoeker bij NS, tegen Metro. ,,We willen onderzoeken of reizigers de 'nieuwe' stiltecoupé als stiller ervaren, of hun reistijd prettiger is en of het zorgt voor minder irritatie tussen reizigers als iemand zich vergist."

De NS verzoekt reizigers via twitter hun ervaringen te delen onder de hashtag #stiltezone. Ook worden er evaluatieformulieren uitgedeeld in de desbetreffende treinen.