Volledig scherm
PREMIUM
© Shutterstock

Nu is de tijd voor dat tweede huis

De lage hypotheekrentestand, lage spaarrentes en de grillige aandelenbeurs maken de aanschaf van een tweede huis aantrekkelijk, vooral in de herfst.

Mondi, een belangenorganisatie voor Nederlanders met een tweede huis, meet welke landen populair zijn. ,,De laatste vier jaar is dat met afstand Spanje. Sinds vorig jaar staat Portugal op de tweede plaats”, zegt directeur Rob Smulders. Frankrijk en Italië blijven ook gewaardeerd. En Oostenrijk. ,,Van de Nederlanders die daar een tweede huis kopen, doet 90 procent dat als belegging.’’ De regels voor het kopen van een huis verschillen per land. Een overzicht.

  1. Bestaan onze winkels over 5 jaar nog? ‘Ja, maar directe verkoop of voorraad wordt zeldzaam’
    PREMIUM

    Bestaan onze winkels over 5 jaar nog? ‘Ja, maar directe verkoop of voorraad wordt zeldzaam’

    De winkelleegstand neemt voor het eerst in jaren weer toe, terwijl de online verkoop juist tegen de klippen opgroeit. Om te overleven is het noodzakelijk dat niet alleen de ketens, maar ook zelfstandige winkeliers meeprofiteren van e-commerce. Maar hoe? De bedenkers van Winkelstraat.nl hebben het antwoord naar eigen zeggen gevonden. ,,De combinatie van de ervaring van de winkeliers met een online marktplaats voor exclusieve mode is een gouden formule.’’