Volledig scherm
PREMIUM
© Shutterstock

Nu is de tijd voor dat tweede huis

De lage hypotheekrentestand, lage spaarrentes en de grillige aandelenbeurs maken de aanschaf van een tweede huis aantrekkelijk, vooral in de herfst.

Mondi, een belangenorganisatie voor Nederlanders met een tweede huis, meet welke landen populair zijn. ,,De laatste vier jaar is dat met afstand Spanje. Sinds vorig jaar staat Portugal op de tweede plaats”, zegt directeur Rob Smulders. Frankrijk en Italië blijven ook gewaardeerd. En Oostenrijk. ,,Van de Nederlanders die daar een tweede huis kopen, doet 90 procent dat als belegging.’’ De regels voor het kopen van een huis verschillen per land. Een overzicht.

  1. Topdag autobeurs gekaapt door actievoerders die zich vast willen lijmen aan de auto's
    video

    Topdag autobeurs gekaapt door actievoer­ders die zich vast willen lijmen aan de auto's

    Actievoerders van de internationale klimaatbeweging Extinction Rebellion houden vandaag een grote protestactie op de voorlaatste - en drukste - dag van het Autosalon in Brussel. Zij verstoren de autobeurs door in wagens te kruipen en zich vast te ketenen. Maar hun plannen zijn nog extremer: ze willen zich ook vastlijmen aan auto’s en met nepbloed gooien. De politie heeft al verschillende actievoerders opgepakt.