Volledig scherm
© AFP

Nutella-recept ook in Nederland aangepast

Chocoladepastaliefhebbers opgelet: volgens de Nederlandse tak van Nutella-producent Ferrero is ook hier het recept van het broodbeleg aangepast. In het buitenland reageerden velen al geschokt op het nieuws.

Volledig scherm

De maker van de pasta vindt het belangrijk om alle twijfels weg te nemen over iets wat het bedrijf zelf 'een kleine verfijning van het Nutella-recept' noemt. ,,Concreet gaat het in Nederland om het vervangen van weipoeder door een gelijkwaardige hoeveelheid magere melkpoeder'', aldus een woordvoerder. ,,Met deze verfijning hebben we de algehele kwaliteit van de melk in Nutella verder verbeterd met behoud van de unieke smaak.'' De hoeveelheid hazelnoten, cacao, suiker en palmolie blijft hetzelfde.

In het buitenland gingen Nutella-fans los nadat de Duitse voedselwaakhond constateerde dat de hoeveelheid magere melkpoeder juist omlaag was gegaan. Ook het cacaogehalte in de pasta was gedaald. Daarnaast zat er meer suiker in de 'nieuwe formule', wat bleek uit vergelijkingen tussen een oud en recent etiket.