Er werd op Black Friday voor ruim 300 miljoen euro extra verkocht dan op een normale vrijdag.
Volledig scherm
Er werd op Black Friday voor ruim 300 miljoen euro extra verkocht dan op een normale vrijdag. © Rob Engelaar

Ondanks inflatie en tegenacties weer forse koopwoede op Black Friday: 300 miljoen meer omzet

Koopjesfestijn Black Friday heeft dit jaar tot een ongekende koopwoede geleid. Er werd voor ruim 300 miljoen euro meer verkocht dan op een normale vrijdag.

129 reacties

 • Liesbeth PLeumeekers

  2 maanden geleden
  En maar klagen dat alles duur is.
 • Norbert Schooten

  2 maanden geleden
  Het zijn geen moraalridders, het zijn jaloerse mensen
 • C.J.H. PIETERSE

  2 maanden geleden
  @Jordan Bergen: Dinsdag kan Nederland laten zien dat we ook goed doen voor een ander tijdens #GivingTuesday en niet alleen aan onszelf denken door deze koopgekte: Nooit hiervan gehoord. Zolang voor die ws. Amerik. kreet geen NLse naam is bedacht doe ik ook daaraan niet mee; ik háát kopieergedrag v.d. VS in NL! Ik koop op Zwarte Vrijdag bewust niet eens levensmiddelen; op woensdag alleen wat: op de kassabon stond de normale prijs ipv 't bedrag v.d. aanbieding, dus dat heb ik laten corrigeren.
 • Groen

  2 maanden geleden
  Onbegrijpelijk 300 miljoen extra voor black friday deals Maar het wordt een karige sinterklaas En een sober kerst Maar ga ervanuit dat loopt straks toch in de miljarden. En uiteraard ook veel geld voor het vuurwerk Waar komt het geld vandaan
 • Jan Willem Roos

  2 maanden geleden
  Als je driehonderd miljoen deelt door het aantal inwoners van Nederland, heeft ieder maar €16,66 uitgegeven, dat is bitter weinig als het om feestdagen gaat, daar zitten nu al heel veel kerstcadeaus bij, met andere woorden, het gaat eigenlijk, helemaal nergens over. Als je baby's en kleine kinderen niet mee gaat rekenen, zit je rond de €26,50 PP, is nog erg weinig.