Volledig scherm
© ANP

Onderhandelingen over Perry Sport verlopen positief

De kans is zeer waarschijnlijk dat er voor Pasen duidelijkheid is over de toekomst van winkelketens Perry Sport en Aktiesport. Dat meldde de woordvoerder van de curator van het failliete moederbedrijf Unlimited Sports Group (USG) dinsdag desgevraagd aan het ANP.

Volledig scherm
© ANP
Volledig scherm
© ANP

Het Britse beursgenoteerde bedrijf JD Sports Fashion wil het merendeel van vestigingen van Perry Sport en Aktiesport overnemen. Daarnaast wil het de twee webwinkels voortzetten. ,,De onderhandelingen verlopen redelijk positief", zo meldde zegsman. Hij acht het waarschijnlijk dat de zaak voor het weekeinde rondkomt.

Eerder was al bekend dat enkele tientallen filialen van de in totaal 189 Perry's en Aktiesports uiteindelijk gesloten worden. Een deel daarvan is reeds dicht omdat het de zogeheten shop-in-shops betreft. Daarnaast worden zaken die onderpresteren niet overgenomen.

Grote Britse keten
Aktiesport telde ruim 180 winkels in Nederland, Perry Sport meer dan zeventig. Het beursgenoteerde JD Sports is eigenaar van een grote keten van sportwinkels in het Verenigd Koninkrijk. Ook heeft het bedrijf 25 winkels in Ierland.

Perry Sport, Aktiesport en het moederbedrijf Unlimited Sports Group werden onlangs failliet verklaard.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement