Alle merken olijfolie die onderzocht zullen worden. Fles nummer twee is van Bertolli en de vijfde fles is van het merk Primadonna dat in de Lidl wordt verkocht.
Volledig scherm
Alle merken olijfolie die onderzocht zullen worden. Fles nummer twee is van Bertolli en de vijfde fles is van het merk Primadonna dat in de Lidl wordt verkocht. © IlFattaccio

Onderzoek naar fraude met Italiaanse olijfolie

Italiaanse aanklagers hebben een onderzoek ingesteld naar zeven producenten van olijfolie, waaronder het bekende olijfoliemerk Bertolli. Zij zouden gewone olijfolie verkopen als de duurdere extra vergine variant. De Officier van Justitie van de stad Turijn kondigde het onderzoek naar de inhoud van de flesjes met 'vloeibaar goud' dinsdag aan.

  1. Vervelende piep in oor bij jongeren, audiciens zien het steeds vaker: ‘Een zorgelijke trend’
    brandbrief
    52

    Vervelende piep in oor bij jongeren, audiciens zien het steeds vaker: ‘Een zorgelijke trend’

    Audiciens en leveranciers zien de verkoop van oordoppen op maat flink toenemen. Steeds meer jongeren met lawaaidoofheid, tinnitus (oorsuizen) en andere vormen van gehoorschade bezoeken een audicien, constateren winkeliers. In een brandbrief aan het kabinet vraagt patiëntenorganisatie Hoormij/NVVS een gesprek aan met staatssecretaris Maarten van Ooijen (Volksgezondheid) om over de kwestie te praten. Het ministerie bevestigt dat de brief is binnengekomen.