Aan het begin van de coronacrisis was het al erg stil in de Markthal. Bijna anderhalf jaar later zijn veel kramen verlaten.
Volledig scherm
PREMIUM
Aan het begin van de coronacrisis was het al erg stil in de Markthal. Bijna anderhalf jaar later zijn veel kramen verlaten. © Frank de Roo

Onrust in de Markthal door leegstand: 'Het lijkt alleen maar erger te worden’

Ondernemers in de Markthal maken zich grote zorgen om de leegstand in het complex. Veel kramen zijn verlaten, en ook in de plint van deze topattractie in hartje stad hebben uitbaters er de brui aan gegeven. De ondernemersvereniging schat dat een derde van de units zonder huurder zit. Eigenaar Klépierre stelt dat er hard wordt gewerkt om de lege plekken op te vullen. 

  1. Impressie nieuw infocentrum Maasvlakte: roterende verdiepingen én een dakterras met zicht op de haven
    PREMIUM

    Impressie nieuw infocen­trum Maasvlakte: roterende verdiepin­gen én een dakterras met zicht op de haven

    Het haveninfo-centrum Futureland heeft zijn langste tijd gehad. Het krijgt een markante opvolger in een nieuw havenervaringscentrum met de werknaam HEC. In 2024 opent het gebouw van architectenbureau MVRDV op de Tweede Maasvlakte. Behalve expositieruimten over de haven herbergen de vijf roterende verdiepingen ook een restaurant en dakterras met zicht op haven, scheepvaart en de kustlijn.