Gesloten winkels in het centrum van Eindhoven.
Volledig scherm
Gesloten winkels in het centrum van Eindhoven. © Rob Engelaar

Ook detailhandel sleept staat voor de rechter: ‘Na verlies van 7 miljard móeten de winkels open’

Brancheorganisatie INretail eist via een kort geding dat de winkels zo snel mogelijk weer (helemaal) opengaan. INretail heeft vanmiddag de dagvaarding de deur uitgedaan en verwacht dat de rechter de zaak volgende week behandelt. ,,Het kan zo niet langer, we verliezen 700 miljoen omzet per week.’’

21 reacties

 • Jan Geelen

  1 maand geleden
  Wat ook kan; openstelling voor even en oneven leeftijd op respectievelijk even of oneven dagen met in acht nemen van tijden voor jong of oud op respectievelijk ochtend of middag. Verruim de openingstijden voor betere spreiding. Terrassen open met goede regels.
 • Anoniem

  1 maand geleden
  Rob Hogenes. Ik lees heel veel dingen over de schade aan de economie en geldzorgen. Wat ik vrijwel nergens lees is dat juist die geldzorgen de komende jaren zòveel meer druk in de gezondheidszorg gaan geven dan dat hele Corona. Stress uit zich uiteindelijk in fysieke klachylten...Om over de GGZ maar niet te spreken...die kunnen het nu ook al niet meer aan.
 • Wim Bongers

  1 maand geleden
  Alleen een ambtenaar kan bedenken dat in een grote winkel maar 2 personen per etage voor max 10 min rond mogen lopen, suggestie: een paar studeerkamer geleerden in het adviescollege vervangen door realisten.
 • Lin Swinkels

  1 maand geleden
  Ik ben voor de maatregelen maar ook voor "gooi het maar open" puur omdat er te weinig geregeld is. Personeel met een 0 uren contract kunnen nergens heen. Niet alle winkels kunnen gebruik maken van de NOW omdat je aan zoveel eisen moet voldoen dat wanneer je net op een andere manier opereert je gelijk nergens recht op hebt. En heb je wel recht op iets, is 't niet genoeg. Ik heb de afgelopen maanden nog nooit zoveel stress ervaren afvragend of ik mn huur deze maand kan betalen. (0 uren contract)
 • Smid

  1 maand geleden
  We zijn niet van het virus af en we moeten er maar aan wennen dat het virus onder ons is en nog wel een tijd blijft. Overigens heeft het kabinet op geen enkele wijze een poging ondernomen om de Britse variant van het corona-virus buiten de deur te houden, door bijvoorbeeld de grenzen en lucht- en zeehavens tijdelijk te sluiten voor personen. Er zijn landen die dat wel gedaan hebben, zoals Israël.
 1. Echtpaar Arie en Danny gaan op testvakantie naar Rhodos
  Play

  Echtpaar Arie en Danny gaan op testvakan­tie naar Rhodos

 2. Samenvatting: RKC Waalwijk - Ajax
  Play
  PREMIUM
  VIDEO

  Winst voor Ajax ondanks zwak optreden

  11 april