Volledig scherm
Een vestiging van Telfort. © ANP

Ook Telfort verdwijnt uit de winkelstraat

De merknaam Telfort is definitief uit de winkelstraat verdwenen. Eigenaar KPN zet het mes in zijn verschillende merknamen om telefonie- en internetdiensten zo veel mogelijk onder één vlag aan te bieden. Dat betekent het einde voor 29 winkels van Telfort, die vanaf vandaag de deuren permanent gesloten houden.

Circa 200 winkelmedewerkers moeten naar een andere baan uitkijken. Voor een deel van hen is elders binnen KPN werk gevonden, laat een woordvoerster weten. De site en app voor Telfort blijven voorlopig wel in de lucht.

Telfort werd in de jaren negentig opgericht door de Nederlandse Spoorwegen en British Telecom, waarna het telecombedrijf meermaals van eigenaar wisselde. KPN kocht de onderneming in 2005 van zakenman Marcel Boekhoorn en investeerder Greenfield Capital. 

Onder de vorig jaar aangetreden topman Maximo Ibarra wil KPN, dat kampt met een grotendeels verzadigde markt, zijn structuur vereenvoudigen. Naast Telfort zullen daarom op termijn ook de merken Yes Telecom en XS4ALL verdwijnen.

  1. Topdag autobeurs gekaapt door actievoerders die zich vast willen lijmen aan de auto's
    video

    Topdag autobeurs gekaapt door actievoer­ders die zich vast willen lijmen aan de auto's

    Actievoerders van de internationale klimaatbeweging Extinction Rebellion houden vandaag een grote protestactie op de voorlaatste - en drukste - dag van het Autosalon in Brussel. Zij verstoren de autobeurs door in wagens te kruipen en zich vast te ketenen. Maar hun plannen zijn nog extremer: ze willen zich ook vastlijmen aan auto’s en met nepbloed gooien. De politie heeft al verschillende actievoerders opgepakt.