Volledig scherm
© Google Streetview

Ook uitstel van betaling voor drogisterijketen DA

Ook voor drogisterijketen DA dreigt faillissement. De rechtbank in Amsterdam heeft DA Retailgroep vandaag uitstel van betaling verleend. Woensdag werd bekend dat ook V&D uitstel van betaling heeft gekregen, en dinsdag vroeg retailketen Macintosh, van onder meer de schoenenketens Inivito en Manfield, een dergelijk uitstel aan. Ook deze werd goedgekeurd.

Volledig scherm
De vestigingen van DA zijn over heel Nederland verspreid © Google

DA, een Nederlandse concern uit Zwolle, telt 266 winkels verspreid over het hele land. Deze worden bijna allemaal gerund door franchisers, met uitzondering van zeven winkels die door DA Retailgroep zelf worden beheerd. 

De directie laat in een toelichting weten ernaar te streven om de DA winkels en DA webshop gedurende de uitstel van betaling open te houden voor de klanten. Ook blijven de 212 medewerkers in dienst van de DA Retailgroep aan het werk. 

Fanchise
Het is onduidelijk wat een en ander betekent voor de franchisenemers. Die zouden in de problemen kunnen komen als de aanvoer van producten stil komt te liggen. Daar lijkt vooralsnog geen sprake van doordat het distributiecentrum en het servicekantoor in Zwolle operationeel blijven.

,,Het was duidelijk dat DA het moeilijk had door concurrenten zoals Kruidvat. Maar dat de zaken er zo slecht voor staan, zal ook bij de medewerkers rauw op het dak vallen,'' zegt FNV-bestuurder Iris van der Veen in een reactie.

Vakbond CNV laat in een reactie weten te hopen op een doorstart voor veel winkels. De drogisterijketen verkeert al sinds 2013 in zwaar weer.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement