Volledig scherm
© ANP

Op Marktplaats betaal je nu ook met iDeal

Gelijk oversteken met de betaling en het opsturen van een product: dat was bij Marktplaats lange tijd zo'n beetje de enige optie als koper en verkoper ver van elkaar vandaan woonden. Het gaf geen veilig gevoel. Nu je ook met iDeal kunt betalen, is die onzekerheid voorbij.

Marktplaats werkt samen met het bedrijf Online BetaalPlatform (OBP) om betalingen met iDeal mogelijk te maken. OBP koppelt de bankgegevens van iDeal-betalers aan hun account op Marktplaats. Zo worden gebruikers meteen gecontroleerd, en weet je als koper zeker dat er een pakketje je kant op komt na je betaling.

Als het om grotere bedragen gaat, komt er nog een controle van de identiteit bij. Dit wordt gedaan door een paspoort- of iDIN-check. Die laatste is een DigiD-achtige controle voor bankbetalingen.

De iDeal-betaaldienst is nog niet meteen voor iedereen beschikbaar. De komende periode worden gebruikers stap voor stap uitgenodigd. Als je je aanmeldt, moet OBP je goedkeuren voor een 'gecontroleerde status' die aangeeft dat je betrouwbaar bent bevonden.

  1. Trump is geen tube tandpasta
    PREMIUM
    DE WEEK VAN PHLIPPEN

    Trump is geen tube tandpasta

    Of Nix, de topman van het data-analyse bedrijf dat de Amerikaanse kiezer probeerde te manipuleren, uiteindelijk een holle blaaskaak is, moet nog gaan blijken. Nix schepte deze week op over hoe zijn psychologische profielen met behulp van facebook data hebben gezorgd voor Trump's overwinning. Campagnestrateeg Steve Bannon die Nix had aangehaald, zei gisteren in The Financial Times dat het larie is. "Die psychologische profielen werkten helemaal niet", aldus Bannon.