Jeff Bezos.
Volledig scherm
Jeff Bezos. © reuters

Oprichter Amazon met spoed van Galápagos gehaald

De Amerikaanse miljardair Jeff Bezos, de orpichter van e-commercebedrijf Amazon.com, blijkt op 1 januari met spoed te zijn geëvacueerd van de Ecuadoraanse Galapagoseilanden. Hij had acute last van nierstenen.

 1. Europa maakt klimaatsprong: reuzepakket voorstellen moet burgers en bedrijven duurzamer maken

  Europa maakt klimaat­sprong: reuzepak­ket voorstel­len moet burgers en bedrijven duurzamer maken

  De Europese Commissie onthult onder de noemer Fit for 55 in 2030 vandaag een enorm pakket aan klimaatvoorstellen. De ultieme poging om het klimaat naar een hoger plan te tillen, zal grote gevolgen hebben voor EU-burgers en -bedrijven. Het Europese streven is om in 2050 helemaal ‘klimaatneutraal’ te zijn en daartoe de CO2-uitstoot middels de maatregelen drastisch terug te dringen. De vervuiler betaalt, is de strekking van het pakket. Wie verduurzaamt deelt mee in een groene toekomst.
 2. Animal Rights: ‘Grana Padano-kaas bron van ernstig dierenleed, moet uit supermarktschap’
  49

  Animal Rights: ‘Grana Pada­no-kaas bron van ernstig dierenleed, moet uit supermarkt­schap’

  Dierenrechtenorganisatie Animal Rights heeft supermarkten Jumbo, Albert Heijn en ook het Belgische supermarktconcern Delhaize gevraagd om Italiaanse Grana Padano-kaas uit de schappen te halen. Animal Rights stuurde undercoverbeelden van de Italiaanse actiegroep Essere Animali mee en heeft de supermarktketens gevraagd te kijken hoe de kalveren worden behandeld op een van de plekken waar de kaas vandaan komt.