Volledig scherm
Attractiepark Slagharen. © Wikimedia Commons

Overnamebod op eigenaar attractiepark Slagharen

Parques Reunidos, eigenaar van onder andere attractiepark Slagharen, wisselt mogelijk van eigenaar. Een groep investeerders heeft 631 miljoen euro over voor een meerderheidsbelang in de Spaanse pretparkgigant.

Behalve van Slagharen is Parques Reunidos ook bekend van het Belgische Bobbejaanland en het Duitse Movie Park. In totaal heeft de groep 61 pretparken, dierentuinen en entertainmentcentra in Europa, de Verenigde Staten en het Midden-Oosten in handen. Die trokken vorig jaar bijna 20 miljoen bezoekers, zo meldt het bedrijf op zijn site.

Het biedende consortium wil een belang van 56 procent in Parques Reunidos. De groep staat onder leiding van investeringsfonds EQT van de Zweedse ondernemersfamilie Wallenberg. Dit fonds brengt het bod samen met twee andere partijen uit via het vehikel Piolin, de Spaanse naam voor het cartoonfiguurtje Tweety.

  1. HAK voert als eerste voedselfabrikant Nutri-Score in: ‘waar wachten we nog op?’

    HAK voert als eerste voedselfa­bri­kant Nu­tri-Sco­re in: ‘waar wachten we nog op?’

    Als eerste in Nederland voert groentefabrikant HAK het voedselkeuzelogo Nutri-Score in. Of het nu een pot appelmoes, doperwtjes, kersen of rode kool is, de etiketten van de HAK-producten worden vanaf 1 september voorzien van het nieuwe logo dat aan de hand van kleuren en lettercodes aangeeft hoe gezond drinken of eten is. Timo Hoogeboom, algemeen directeur van HAK, legt uit waarom zijn bedrijf het voortouw neemt.