PMT is het pensioenfonds voor de kleinmetaal zoals loodgieters, installateurs en fietsenmakers.
Volledig scherm
PREMIUM
PMT is het pensioenfonds voor de kleinmetaal zoals loodgieters, installateurs en fietsenmakers. © Hollandse Hoogte / ANP

Overstappen naar het nieuwe pensioenstelsel? 'Niet doen is onverstandig'

Pensioenfonds PMT maakt zich zorgen over het toenemend verzet bij gepensioneerden om hun opgebouwde pensioen mee te nemen naar het nieuwe stelsel. Onverstandig, meent het fonds, want blijven zitten verhoogt juist de kans op korten van het pensioen.

17 reacties

 • Adriaans

  2 maanden geleden
  Je legt ruim 40 jaar geld in je pensioen. Somige mensen halen de eindstreep niet. Geld weg. Maar als je de leeftijd gehaald hebt dan krijg je minder dan de rente van je inleg. Eigelijk zou je bij je pensioenleeftijd al je inleg netto moeten krijgen . Dan kan je zelf bepalen hoe lang je er meedoet.
 • Henk Doddema

  2 maanden geleden
  Het ABP heeft in 2020 de bonussen van 1 naar 1.5 miljard verhoogd. De beheerskosten zijn de afgelopen 25 jaar met de factor 4 verhoogd. Indien het ABP de afgelopen 5 jaar meet in groene energie dan in fossiele was het rendement minimaal 25 miljard hoger geweest. Voor alle fondsen geldt dat de bestuurders/handelaren goed voor zichzelf zorgen.
 • Chris Eskes

  2 maanden geleden
  Elkaar opvolgende regeringen hebben al decennia met verlekkerde blikken naar de honderden miljoenen zitten staren, Lubbers lukte het 't ABP voor miljoenen op te lichten en nu krijgen we de genadeklap dankzij Wouter Koolmees (D66). Er is inmiddels 200 miljard in kas maar door het kunstmatig laag houden van de fictieve rekenrente worden gepensioneerden al 15 jaar stelselmatig bestolen door de overheid.
 • Esser

  2 maanden geleden
  Wat een onzinnig verhaal. Als de rekenrente aangepast wordt naar het gemiddelde resultaat van afgelopen 30 jaar, dan hoef je helemaal geen nieuw stelsel. Er zit zonder premie te storten voor 50 jaar geld in de kas. Dus waar zijn ze mee bezig? Het kan alleen maar de bedoeling zijn om op een slinkse manier het geld te ontfutselen. Waanzin is het en nog niemand heeft een goede reden gegeven waarom je over moet naar een nieuw stelsel.
 • Adriaan C de Ruiter

  2 maanden geleden
  Onzin van PMT. De pensioenfondsen hebben een biljoen in kas, de beleggingen leveren 7% per jaar op en de premies brengen meer op dan de pensioenuitkeringen. En de pensioenbestuurders ontvangen miljorlenen aan bonussen. Er moetvworden want zo is de rekenrente voor belasting op sparen is 4%. Wat er achter steekt is dat Netspar en de (neo) liberalen de pensioenen willen vermarkten. De pensionados wil men buiten spel zetten door de bezwaarmogelijkheid in de pensioenwet te schrappen.