Personeel Bijenkorf wil meer loon: ‘Het gaat enorm goed met dit bedrijf’

Video + updatePersoneel van de Bijenkorf gaat vanaf vandaag actie voeren voor meer loon. Volgens de medewerkers en vakbond FNV gaat het goed met het warenhuis en is een loonverhoging van 3,5 procent per jaar geen overbodige luxe. Het maximum schaalloon van een winkelmedewerker bedraagt 1750 euro bruto per maand. 

De Bijenkorf wil niet verder gaan dan een structurele salarisverhoging van 1 procent voor een klein deel van het personeel. Het werk wordt niet neergelegd, maar medewerkers dragen een speldje in de vorm van een bij. ,,Op deze manier laten ze weten het tijd te vinden voor verbeteringen. De boodschap van de medewerkers is: ‘We zijn trots op ons warenhuis. Wij werken hard, het gaat enorm goed met de economie en de Bijenkorf. Dus ook wij verdienen een beter loon’’’, aldus FNV-bestuurder Linda Vermeulen. 

The Hunger Games

Het speldje verwijst volgens Vermeulen naar de film The Hunger Games, waarin hoofdpersoon Katniss Everdeen strijdt voor een betere wereld. Katniss draagt een speldje van een vogel;  de mockingjay, een spotgaai. Dit speldje beschermt haar en staat symbool voor haar strijd voor verbeteringen. ,,Ook medewerkers van de Bijenkorf willen betere arbeidsvoorwaarden. Ze willen inspraak over de roosters, een goede balans tussen werk en privé, loonsverhoging en meer collega's erbij. In plaats van een vogeltje, dragen ze de komende tijd een bijtje genaamd #beeUnited.’’

De actie is vanuit het winkelpersoneel zelf op poten gezet. Vermeulen: ,,De Bijenkorf heeft de omzet voor het vijfde jaar op rij zien groeien. Uit de jaarcijfers van 2017 blijkt een omzetstijging van 12 procent ten opzichte van 2016. Het is daarom niet gek dat werknemers meer salaris willen. Zeker als je weet dat het maximum schaalloon van winkelmedewerkers op 1750 euro bruto per maand ligt. De vorige cao van de Bijenkorf liep vorig jaar juni af. Sinds die tijd kregen ze er geen loonsverhoging bij, terwijl zaken als huurprijzen en zorgkosten stijgen. Wat ons betreft is het huidige salaris veel te laag om normaal van rond te komen.’’ De Bijenkorf telt zeven filialen en er werken zo'n drieduizend mensen. 

Strijden voor loonsverhoging

De Bijenkorf deed eind vorige maand een eindbod dat niet positief is ontvangen door de FNV,  de vakbond met de meeste leden binnen het warenhuis. De werkgever wil niet verder gaan dan een structurele salarisverhoging van 1 procent voor mensen die nog niet aan hun schaalmaximum zitten. Medewerkers boven dit maximum (het grootste deel) krijgen geen verhoging. Daarnaast biedt de winkelketen in mei een bonusuitkering aan. De hoogte daarvan is afhankelijk van de beoordeling, je kunt er maximaal 4,5 procent loon bij krijgen.  

Vermeulen: ,,Naar aanleiding van dit eindbod gaan we de komende tijd in gesprek met het personeel. Eerste vorm van een opvallende actie is dus het dragen van het speldje. Eerder heeft het personeel succesvol gestreden tegen het dwingende ratingsysteem dat klanten konden invullen. Nu is er opnieuw bereidheid te strijden voor een goede cao.’’  Eind december of begin januari stemmen de leden over het eindbod. Daarna zal blijken of er nieuw overleg volgt met de Bijenkorf.

Warenhuis blijft bij eindbod

De Bijenkorf laat weten tevreden te zijn met het arbeidsvoorwaardenpakket waar nu over gestemd gaat worden. ,,Wij waarderen onze medewerkers en het gaat echt goed met de Bijenkorf, maar deze actie verandert niets aan ons eindbod. We wachten de stemming af’’, zegt woordvoerder Suzanne van de Velde. Het warenhuis benadrukt dat de lonen boven de algemene cao van de retailsector liggen.

Volledig scherm
Medewerkers van de Bijenkorf voeren vanaf dinsdag actie voor betere arbeidsvoorwaarden. Dat doen ze door het dragen van een bijenspeldje. © Sozdar Salih
Volledig scherm
De Bijenkorf staat bekend om de fraaie inrichting van de etalages. Het personeel hoopt dat het warenhuis het werk meer waardeert in de vorm van salarisverhoging. © Frank Jansen